Πολύ… γήπεδο στον Κώστα Καραμανλή junior είναι αποφασισμένος να δώσει το αμέσως προσεχές διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Χαρακτηριστικό των προθέσεων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι το γεγονός ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην πολύπαθη Μάνδρα, όχι μόνο ζήτησε από τον τομεάρχη Υποδομών της ΝΔ να τον συνοδεύσει, αλλά ο τελευταίος ήταν και το μοναδικό από τα «γαλάζια» στελέχη που -προφανώς κατόπιν συνεννόησης με τον Κυρ. Μητσοτάκη- προχώρησε σε δηλώσεις στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Όπως μαθαίνουμε, αναλόγως εμφατική (με αναφορές υπέρ της ενότητας) θα είναι η παρουσία του βουλευτή Σερρών και στο επικείμενο «γαλάζιο» συνέδριο. Βλέπετε εκτός της αμοιβαίας εκτίμησης μεταξύ των δύο ανδρών, είναι σαφές πως ο εξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού συνιστά δίχως αμφιβολία ό,τι πιο… κοντινό στην λογική Μητσοτάκη έχει να παρουσιάσει η σύχρονη έκδοση του καραμανλικού μπλοκ.

Ως εκ τούτου, κάθε άλλο παρά έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός ότι από το πρώτο κιόλας διάστημα της προεδρίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να τοποθετήσει την γενικότερη δραστηριότητα του Κώστα Καραμανλή του Γ' στο επίκεντρο όχι μόνο της νεοδημοκρατικής καθημερινότητας, αλλά και της επιχείρησης διατήρησης των εσωκομματικών ισορροπιών με τον καραμανλικό παράγοντα. Υπενθυμίζεται, ότι ο υιός του Αχιλέα Καραμανλή ήταν εκείνος που επανειλημμένως ξεμπρόστιασε τον Καμμένο για την προσπάθειά του να ταυτιστεί με τον πρώην πρωθυπουργό, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως… «καραμανλισμός και λαϊκισμός δεν μπορούν να συνυπάρχουν», ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που οι παρεμβάσεις του υπέρ της συσπείρωσης του συνόλου της παράταξης είχαν ιδιαίτερο αντίκτυπο στους κόλπους του στελεχιακού δυναμικού του κόμματος. Και δη στους παράγοντες του καραμανλικού μπλοκ…