Σειρά περιοδειών ανά την ελληνική περιφέρεια ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να επενδύσει ακόμη περισσότερο στο μήνυμα πανστρατιάς της «γαλάζιας» παράταξης που εξέπεμψε το 11ο Συνέδριο.

Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, μέσα από αυτή τη διαδικασία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιχειρήσει να εξειδικεύσει τις σημαντικότερες παραμέτρους του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ και ταυτόχρονα θα επιδιώξει να κρατήσει ζεστούς τους κατά τόπους εσωκομματικούς πυρήνες.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις εκλογικές περιφέρειες που θεωρούνται «κλειδιά» για το αποτέλεσμα της κάλπης και αυτές, σύμφωνα με κορυφαίους παράγοντες της Πειραιώς, είναι οι λεγόμενες λαϊκές γειτονιές του λεκανοπεδίου της Αττικής, καθώς και περιοχές της χώρας, όπως η Κρήτη, η Θεσσαλία κ.ά.

Το στοιχείο που θα διαφοροποιεί σε σημαντικό βαθμό τον προηγούμενο κύκλο των εντός συνόρων επισκέψεων του προέδρου της ΝΔ είναι πως αυτή τη φορά συζητείται έντονα το σενάριο να τον συνοδεύουν και κάποια από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη του κόμματος, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η εικόνα της συσπείρωσης.

Ωστόσο οι επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη κάθε άλλο παρά παρεκκλίνουν από τη στόχευση της ανανέωσης, αφού στις συναντήσεις που θα πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των περιοδειών με φορείς και παραγωγικές ομάδες θα δίνεται πολύ... γήπεδο σε νέα πρόσωπα που έχουν να επιδείξουν περγαμηνές στο κοινωνικό και πολιτικό πεδίο και τα οποία θα συστρατευθούν στην προσπάθεια ανόδου της ΝΔ στην εξουσία.

Θα πρόκειται δηλαδή για ένα μείγμα εμπειρίας και νέας δυναμικής, όπως ακριβώς εξήγγειλε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του Συνεδρίου.

*Δημοσιεύτηκε στην «Ελεθερία του Τύπου», 19/12/2017