Πολλοί τα διάβασαν και απάντησαν, ελάχιστοι όμως διάβασαν πίσω από τις γραμμές του ερωτήματος για την απευθείας εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, το οποίο ετέθη πρόσφατα στους συνέδρους της ΝΔ. 

Ως υπενθυμίζουν οι εσωκομματικές φωνές, το συγκεκριμένο ζήτημα απασχολούσε εντόνως το Μέγαρο Μαξίμου το προηγούμενο διάστημα, καθώς σχεδιαζόταν σχετικό  δημοψήφισμα με το οποίο η κυβέρνηση θα μετρούσε τις δυνάμεις της στο εκλογικό σώμα.

Τελικώς, λόγω των αντιδράσεων ο κ. Τσίπρας παραιτήθηκε της σκέψης για στήσιμο μιας ακόμη δημοψηφισματικής κάλπης, ενώ ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάριζε σε όλους τους τόνους πως σε μια τέτοια περίπτωση θα ζητούσε από τους ψηφοφόρους του να μην προσέλθουν καν στα εκλογικά τμήματα. 

Ο καιρός πέρασε, η υπόθεση ξεχάστηκε και τώρα η προτεινόμενη συνταγματική αλλαγή ετέθη από τη ΝΔ στο 11ο συνέδριό της το περασμένο Σαββατοκύριακο. Απορίας άξιον πάντως είναι ότι δεν το πήραν χαμπάρι οι ΣΥΡΙΖαίοι ή μήπως το κρατούν στη φαρέτρα τους για να το χρησιμοποιήσουν στην επόμενη αντιπαράθεση μεταξύ αρχηγών των κομμάτων;

ΔΓΙΑΝΝ