Οι πρώτες συζητήσεις για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων ξεκίνησαν ήδη στη Θεσσαλονίκη και στο νεοσύστατο Κίνηµα Αλλαγής. Η επιτυχής επανένωση του χώρου και η δυναµική που δίνουν στο νεοσύστατο κόµµα οι τελευταίες δηµοσκοπήσεις αποτελούν για πολλούς σηµαντικό κίνητρο για την ένταξή τους στις εκλογικές λίστες του κόµµατος και το ενδιαφέρον µεγαλώνει.

Βέβαια, το εγχείρηµα της επιλογής µόνο εύκολο δεν είναι. Κι αυτό γιατί η Φώφη Γεννηµατά και οι στενοί συνεργάτες της καλούνται να συνδυάσουν πολλούς πολιτικούς χώρους: από το ΠΑΣΟΚ και τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς µέχρι το Ποτάµι και διάφορες κινήσεις πολιτών στη Θεσσαλονίκη, όπως οι «Προοδευτικοί Πολίτες» και το δίκτυο «Σύγχρονοι ∆ηµοκράτες».

Και γίνεται ακόµη δυσκολότερο καθώς υπάρχει το όνοµα του Ευάγγελου Βενιζέλου, που εδώ και χρόνια εκλέγεται στην Α’ Θεσσαλονίκης. Θα είναι και πάλι εδώ υποψήφιος;  Ολα τα σενάρια πάντως κάνουν λόγο για εκλογή δύο βουλευτών στην Α’ Θεσσαλονίκης, οπότε το ενδιαφέρον αυξάνεται.

Για την ίδια έδρα ενδιαφέρονται ακόµη ο Χάρης Καστανίδης, ο Αντώνης Σαουλίδης, που ήταν πρώτος επιλαχών βουλευτής, η γιατρός Πένυ ∆αλαµπούρα, ο Γιώργος Πινακίδης, η Μαρία Λυκουριώτη και ο δηµοτικός σύµβουλος Χρήστος Παπαστεργίου, ενώ θέση στη λίστα θα διεκδικήσει σίγουρα και ο Γιάννης Μαγκριώτης. Επίσης, σίγουρα θα επιδιωχθεί να εκλεγεί και στέλεχος κοντά στη Φώφη Γεννηµατά, µε τον σηµερινό πρόεδρο του ΕΚΘ, Παναγιώτη Τσαραµπουλίδη, να ακούγεται έντονα.