Άλλωστε, στη ΝΔ έχουν αναγάγει το συγκεκριμένο ζήτημα ως κομβικό για τις εγχώριες πολιτικές ισορροπίες, κάνοντας λόγο ακόμη και για απώλεια της δεδηλωμένης αν ο Πάνος Καμμένος διαφωνήσει τελικώς με την προοπτική της σύνθετης ονομασίας που προβάλλει η πλευρά του Μαξίμου ως βάση για την εξεύρεση κοινώς αποδεκτής και βιώσιμης λύσης.

Ακόμη όμως και στην περίπτωση που ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τα βρει για ακόμη μία φορά με τον πρωθυπουργό, στην Πειραιώς είναι αποφασισμένοι να αναδείξουν όχι μόνο την ανακολουθία που χαρακτηρίζει τον υπουργό Άμυνας, αλλά και το διπλό παιχνίδι που παίζει επανειλημμένως και σε διάφορα μέτωπα η κυβέρνηση προκειμένου να αποπροσανατολίζει τους Έλληνες.

Στο πλαίσιο αυτό, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πυκνώσουν οι σχετικές συσκέψεις στο «γαλάζιο» στρατηγείο, με τον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δίνει το «παρών».

Κεντρικό ρόλο στις εν λόγω διεργασίες παίζει ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, όπως και ο διπλωματικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη Κωνσταντίνος Αλεξανδρής.

Ωστόσο, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, δεν αποκλείεται σε κάποιες από τις συναντήσεις αυτές να είναι παρούσα και η Ντόρα Μπακογιάννη, η εμπειρία της οποίας αποδεικνύεται πολύτιμη σε όλα τα επίπεδα. Βλέπετε, εκτός των άλλων, ήταν και η υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Καραμανλή την εποχή του βέτο στο Βουκουρέστι.

*Δημοσιεύτηκε στην «Ελευθερία του Τύπου», 4/1/2017