Αποφασισμένος να συνεχίσει τα τετ α τετ με τους βουλευτές της ΝΔ είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θεωρώντας πως η πρακτική αυτή απέδωσε τα μέγιστα στο μέτωπο της συσπείρωσης του κόμματος, η οποία αναδείχθηκε περίτρανα στη διάρκεια των εργασιών του πρόσφατου συνεδρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιμείνει στην τακτική αυτή, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει σε εγρήγορση την κοινοβουλευτική του ομάδα και να... ξυπνήσει τους ράθυμους.

Άλλωστε, το 2018 έχει ήδη προσδιοριστεί από την Πειραιώς ως έτος εκλογών και ως εκ τούτου η ηγετική ομάδα έχει στείλει μήνυμα ετοιμότητας σε όλες τις βαθμίδες του στελεχιακού δυναμικού.

Μάλιστα, με δεδομένο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά από την ερχόμενη κιόλας εβδομάδα νέο γύρο περιοδειών, πολλές από τις συναντήσεις αυτές θα συνδυαστούν με την προετοιμασία κάποιων εκ των εξορμήσεών του ανά την περιφέρεια.

Δηλαδή πριν από τα ταξίδια του, θα επιδιώκει να συνομιλεί κατ' ιδίαν με τους βουλευτές των περιοχών όπου θα βρίσκεται, προκειμένου να σχηματίσει όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα για τις τοπικές ανάγκες.

Την ίδια ώρα, ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής Λευτέρης Αυγενάκης θα εξακολουθήσει να γευματίζει με κομματικά στελέχη εντός και εκτός Αθηνών (και ο ίδιος έχει προγραμματίσει σειρά επισκέψεων στην περιφέρεια), έχοντας το βλέμμα στραμμένο στην προετοιμασία του κομματικού μηχανισμού για τη στιγμή του στησίματος της κάλπης.

*Δημοσιεύτηκε στην «Ελευθερία του Τύπου», 5/1/2017