Τι συνδέει τον Νίκο Καρανίκα µε τον Τάσο Κουράκη και τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη; Η κοινή τους επιθυµία για µια ονοµασία της ΠΓ∆Μ που να περιλαµβάνει τη λέξη «Μακεδονία». Και οι τρεις έχουν τοποθετηθεί κατά διάφορες περιόδους υπέρ της λύσης του ζητήµατος και έτσι καθώς το θέµα µπαίνει σε µια πολύ λεπτή φάση είναι σίγουρο ότι δεν θα δηµιουργήσουν προβλήµατα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Μόνο που κάπου εκεί τελειώνουν τα ευχάριστα για την κυβέρνηση, καθώς, όπως όλα δείχνουν, θα έχει να αντιµετωπίσει σοβαρά ζητήµατα συνοχής στον βορρά.

Κατ' αρχάς, εντός του ΣΥΡΙΖΑ µε τους λεγόµενους ΠΑΣΟΚογενείς.

Τόσο ο Μάρκος Μπόλαρης όσο και ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης έχουν τοποθετηθεί στο παρελθόν εκφράζοντας σοβαρές επιφυλάξεις για µια ονοµασία στην οποία το ένα συνθετικό θα είναι η «Μακεδονία». Μάλιστα, πρόσφατα ο κ. Τριανταφυλλίδης είχε ασκήσει σκληρή κριτική στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, που σε συνέντευξή του είχε ονοµάσει την ΠΓ∆Μ «Μακεδονία».

Αλλά και ο Μάρκος Μπόλαρης είχε πάντοτε πολύ προσεκτική στάση για το ζήτηµα. Φυσικά, το µεγάλο πρόβληµα για το κυβερνητικό στρατόπεδο στον βορρά θα το έχουν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ. Τόσο µε τον απρόβλεπτο Κώστα Ζουράρι (εκλέγεται στην Α’ Θεσσαλονίκης), που στο παρελθόν από τη µια είχε δώσει άφεση αµαρτιών στον Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος αποκάλεσε την ΠΓ∆Μ «Μακεδονία», αλλά από την άλλη είχε δηλώσει ότι «όποιος παραχωρεί όνοµα εκχωρεί έδαφος», όσο και µε τον βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργο Λαζαρίδη, που κινείται πιο κοντά στη γραµµή Καµµένου.