Με την ευχή «το 2018 να είναι η χρονιά της πολιτικής αλλαγής που αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για την αναγέννηση της πατρίδας», ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, πραγματοποίησε, χθες, την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του γραφείου του, παρουσία χιλιάδων πολιτών που κατέκλυσαν την κεντρική αίθουσα και τους γύρω χώρους του ξενοδοχείου Electra Palace στην Πλάκα.

Το παρών, μεταξύ άλλων, έδωσαν πολλοί βουλευτές, ευρωβουλευτές, δήμαρχοι, πρώην υπουργοί και βουλευτές, πρόεδροι επιμελητηρίων, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, καθώς και φορείς της αυτοδιοίκησης.

Ανάμεσα τους, ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας, οι βουλευτές Α’ Αθηνών Ντόρα Μπακογιάννη, Όλγα Κεφαλογιάννη και Βασίλης Κικίλιας, ο βουλευτής Κυκλάδων, Ιωάννης Βρούτσης, η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο βουλευτής Ρεθύμνου, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο βουλευτής Λέσβου, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο βουλευτής Ημαθίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο βουλευτής Λακωνίας, Αθανάσιος Δαβάκης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Εμμανουήλ Κόνσολας, ο βουλευτής Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο βουλευτής Λαρίσης, Χρήστος Κέλλας, ο βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης, ο βουλευτής Τρικάλων, Κώστας Σκρέκας, η Βουλευτής Καστοριάς, κ. Μαρία Αντωνίου, ο Βουλευτής Άρτας, κ. Γεώργιος Στύλιος, ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου, κ. Διονύσης Χατζηδάκης, ο Δήμαρχος Γλυφάδας, κ. Γεώργιος Παπανικολάου, ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο δήμαρχος Αργυρούπολης-Ελληνικού, Ιωάννης Κωνσταντάτος, ο δήμαρχος Πεύκης-Λυκόβρυσης, Αναστάσιος Μαυρίδης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της ΝΔ, Αθανάσιος Νέζης, οι πρώην βουλευτές, Γεώργιος Αναστασόπουλος, Νικόλαος Γκελεστάθης, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, Πέτρος Δούκας, Κωνσταντίνος Καραμπίνας, Ζέττα Μακρή, Πέτρος Μαντούβαλος, Κέλλυ Μπουρδάρα, Έλσα Παπαδημητρίου, Αναστάσιος Νεράντζης, Αριστοτέλης Παυλίδης και Μιχάλης Παπαδόπουλος και τέλος, ο πρ. δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Βασίλης Ξύδης, ο πρ. δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης, ο πρ. δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Καλογερόπουλος, καθώς και το σύνολο των γραμματέων του κόμματος.

Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού, κ.κ.Θεοδώρητος, πρώην δάσκαλος του κ. Βαρβιτσιώτη στο Κολλέγιο Αθηνών.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους για την συγκινητική τους παρουσία, τονίζοντας ότι «η μαζική προσέλευση αποτελεί ηχηρό μήνυμα συσπείρωσης, όχι τόσο για τον ίδιο, όσο, κυρίως, για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας».

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «είμαστε και σήμερα όλοι εδώ, παλιοί συναγωνιστές και νέοι φίλοι, στελέχη που υπηρετήσαμε και υπηρετούμε τις ίδιες ιδέες. Που γνωριστήκαμε στους ίδιους αγώνες. Άνθρωποι που μας συνδέουν δεσμοί ετών, δεσμοί αξιών, δεσμοί ιδανικών. Και είμαστε και πάλι εδώ πιο συνειδητοποιημένοι από ποτέ. Πιο έτοιμοι από ποτέ. Πιο υπερήφανοι από ποτέ. Πιο ενωμένοι από ποτέ» και πρόσθεσε «εμείς πρεσβεύουμε αρχές και αξίες βαθιά ριζωμένες, στο πέρασμα του χρόνου. Πιστεύουμε σε έννοιες διαχρονικές. Όπως η πατρίδα, η ελευθερία, η αξιοκρατία, η πολυφωνία, η ασφάλεια, η εθνική κυριαρχία».

Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι «σήμερα, η χώρα μας βιώνει τα αποτελέσματα της «περήφανης» διαπραγμάτευσης και των λεονταρισμών του κ. Τσίπρα και των συντρόφων του. Μιας διαπραγμάτευσης που, έκανε, τουλάχιστον, καλό στον τόπο, καθώς γκρεμίστηκαν, επιτέλους, οι μύθοι, οι ψευδαισθήσεις και ο αριστερόστροφος λαϊκισμός για έναν "Άλλο Δρόμο" πέρα από τον ευρωπαϊκό. Οι Έλληνες πολίτες, όμως, εκλήθησαν, τελικά να πληρώσουν το λογαριασμό της «πρώτη φοράς» της Αριστεράς στην εξουσία, καθώς, σήμερα μας κυβερνάνε αυτοί που έχτισαν τις πολιτικές τους καριέρες στις πλατείες και τα πεζοδρόμια».

Επιπλέον, o κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι «κανένας μας δε θέλει όχι απλά να υποχωρήσει, αλλά δε θέλει να παραχωρήσει κανένα απολύτως πλεονέκτημα σε γείτονες που δε το δικαιούνται. Και, αν, εδώ και 25 χρόνια, το ζήτημα παραμένει άλυτο, αυτό οφείλεται στην αδιαλλαξία και τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων».

O κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε ότι πιστεύει «σε μία Ελλάδα που συγκρίνεται με τη γειτονιά της και την ξεπερνά. Γιατί, ξέρουμε ότι αυτό το μπορούμε να το πετύχουμε». «Θέλω να ευχηθώ το 2018 να αποκτήσει η παράταξη μας ένα μεγάλο, γενναίο, πλειοψηφικό ρεύμα που θα φέρει την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και αυτής της νοοτροπίας. Και να πούμε στους νέους ανθρώπους, σ’ όλους αυτούς που ξενιτεύτηκαν, αναζητώντας μια καλύτερη μοίρα, ότι μπορούν να γυρίσουν, επιτέλους, πίσω και ότι υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα. Ελάτε, λοιπόν, πίσω να τη φτιάξουμε μαζί. Καλή χρονιά και πάλι σε όλους», κατέληξε χαρακτηριστικά.