Πολλά ερωτήματα προκαλεί ο Γιάννης Μπουτάρης με τη στάση του τόσο πριν, όσο και την ίδια μέρα του συλλαλητηρίου αλλά ακόμα και την επόμενη μέρα.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ακόμη και σήμερα αν και αναγνώρισε τον μεγάλο όγκο και την επιτυχία του συλλαλητηρίου, δήλωσε ότι: «Η αντίληψη πως η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική και τίποτε άλλο, είναι κακή».

Διαβάστε επίσης: Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι

Συμπλήρωσε δε, ότι το χθεσινό συλλαλητήριο δεν βοηθά καθόλου στην διαπραγμάτευση. Και δεν είναι μόνο αυτό, ο κ Μπουτάρης, σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των διοργανωτών, αρνήθηκε να δώσει ρεύμα, στους τεχνικούς για την εκδήλωση. Αυτό είχε συνέπεια, να μην υπάρχουν ηχεία κατά μήκος της παραλίας της Θεσσαλονίκης.

Ο Γιάννης Μπουτάρης εξάλλου αρκετά νωρίς, είχε χαρακτηρίσει ως «κατάπτυστο» το συλλαλητήριο , ενώ ακατανόητη είναι η εμμονή του στο να δηλώνει, ότι: «Η αντίληψη πως η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική και τίποτε άλλο είναι κακή». Υπάρχουν άραγε και άλλες Μακεδονίες; Πού; Και από πότε;

Δεν πρέπει να ξεχνάμε και την απόλυτη ταύτιση, του κ. Μπουτάρη, με την θέση της Κυβέρνησης, για λύση στο Σκοπιανό, με σύνθετη ονομασία, προτείνοντας δε, και το «Άνω Μακεδονία», ως καλή λύση. Εξάλλου, πλείστες οι φορές που ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αποκάλεσε το γειτονικό κρατίδιο με το όνομα «Μακεδονία» και κατόπιν εορτής ζητούσε συγγνώμη.

Αξιομνημόνευτη είναι επίσης και η διγλωσσία του, σε σχέση με τη διενέργεια εκδηλώσεων και συλλαλητηρίων. Διαφορετικά αντιμετώπιζε άλλες εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχε κιόλας, όπως π.χ το Gay Pride, και διαφορετική στάση απέναντι σε εκδηλώσεις με τις οποίες διαφωνεί. 


«Δεν είναι δυνατόν, ο κ.Μπουτάρης να επιτίθεται με αυτόν τον τρόπο σε όσους συμμετείχαν και να μην βλέπει, ότι μπροστά σε αυτό το θέμα όλες οι ομάδες της Θεσσαλονίκης, (ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ) ενώθηκαν, παραμερίζοντας τις όποιες οπαδικές διαφορές τους» έλεγε με νόημα άνθρωπος που συμμετείχε στο συλλαλητήριο.

ΥΓ: Δεν έχει καταλάβει, μάλλον ο κ.Μπουτάρης, ότι είναι δήμαρχος όλης της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο για όσους είναι αρεστοί σε αυτόν.