Τη βοήθεια...τοπογράφων επιστράτευσε ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Μάρδας, για να υπολογίσουν τον αριθμό των συμμετεχόντων στο χθεσινό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο κ. Μάρδας, στο ερώτημα αν τον εντυπωσίασε ο αριθμός των συμμετασχόντων, είπε πως «ο αριθμός ήταν μεγάλος» και στη συνέχεια αποκάλυψε πως «τώρα είμαστε εδώ και με κάποιους τοπογράφους και προσπαθούμε, με τις μεθόδους που έχουν, να προσδιορίσουμε περίπου το μέγεθος ποιο ακριβώς ήταν». Ο κ. Μάρδας δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το πως και γιατί ασχολήθηκαν με το θέμα οι τοπογράφοι που επικαλέστηκε. 

«Ήταν μεγάλος (σ.σ. ο αριθμός), ομολογουμένως» είπε, εκτιμώντας πως οι αριθμοί που έχουν δοθεί από την ΕΛ.ΑΣ. και από μερίδα των διοργανωτών και συμμετεχόντων είναι υπερβολικά χαμηλοί και υψηλοί, αντιστοίχως. «Ενενήντα είναι πάρα πολύ λίγο, οκτακόσιες ούτε στο ύπνο τους. Μέγιστο 300.000, ελάχιστα 180. Καταλήγουν αυτοί που κάνουν μετρήσεις ότι είναι γύρω στις 240.000 ο αριθμός του κόσμου, ο οποίος συμμετείχε» είπε ο κ. Μάρδας.