Εντύπωση προκαλεί η «άφεση αμαρτιών» από Φίλη σε Εκκλησία και Καμμένο, καθώς ο πρώην υπουργός που απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση μετά από παρέμβαση της Εκκλησίας εγκαταλείπει τους υψηλούς τόνους και την αυστηρή κριτική του.

Η ρητορική του απέναντι στον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο και τη συμμαχία με τους ΑΝΕΛ εγκαταλείφθηκε, όπως κι αυτή για την Εκκλησία. Ο λόγος που λειαίνει φυσικά τις γωνίες στην κριτική του ο πρώην υπουργός σίγουρα θα έχει να κάνει και με τα σενάρια του ανασχηματισμού.

Για την Εκκλησία δηλώνει ότι έχει το δικαίωμα να εκφράζει την άποψή της για θέματα πολιτικής, ενώ για τον Πάνο Καμμένο υποστηρίζει ότι η διαφορετική του άποψη στο θέμα τον Σκοπίων «ούτε βοηθάει αλλά ούτε δημιουργεί προβλήματα στην κυβέρνηση. Μπορεί να είναι και για καλό που υπάρχει μια διαφορετική άποψη. Στο Σκοπιανό υπάρχει… μια γραμμή και είναι η κυβερνητική».

Με αυτό τον τρόπο ίσως και να χτυπά την πόρτα της κυβέρνησης, καθώς σήμερα το πρωί μιλώντας στον ΣΚΑΪ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξαναμπεί στην κυβέρνηση, ωστόσο ξεκαθάρισε πως «δεν κάνω τέτοιες συζητήσεις στην τηλεόραση.

Είναι μια συζήτηση χωρίς νόημα. Δεν είμαι ούτε ανοιχτός ούτε κλειστός. Όταν έφυγα από το υπουργείο με την παρέμβαση της Εκκλησίας, μου προτάθηκαν άλλα υπουργεία και είπα όχι. Δεν διαπραγματεύομαι στην τηλεόραση τέτοια ζητήματα».  

 Στ. Νοβ.