Τη μητέρα του ειδικού συμβούλου του Μεγάρου Μαξίμου, Τάσου Πολιτίδη, Σοφία, επέλεξαν οι συντελεστές του διαφημιστικού σποτ της κυβέρνησης, με το οποίο διαφημίζει τη θέσπιση ειδικού τιμολογίου στη Δυτική Μακεδονία, με εικόνες από πάστες και διαφημίσεις ρυζόγαλου.

Το βίντεο όμως έχει και πρωταγωνιστές, όπως την γλυκύτατη, ομολογουμένως, κυρία, μητέρα του συμβούλου του πρωθυπουργού, που απευθύνεται στην κάμερα σαν απλή πολίτης λέγοντας πως «θέλουμε ησυχία και κάποιον να νοιάζεται». Τη σχετική αποκάλυψη έκανε το σάιτ kozanimedia.

Στο ίδιο σποτ πρωταγωνιστεί και ο ίδιος ο συντονιστής του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κωνσταντινίδης, ο οποίος λέει «Με το παλιό ξεμπερδέψαμε…ανοίγουμε καινούριους λογαριασμούς, καθαρούς και δίκαιους», σε α' πληθυντικό μεν αλλα χωρίς να αναφέρεται η ιδιότητά του. 

 

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της διαφήμισης βέβαια είναι ο ίδιος ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος κατά παρέκκλιση μιας στοιχειώδους διακριτικότητας που απαιτεί ο θεσμικός του ρόλος, εμφανίζεται σε βίντεο παραγωγής Μαξίμου, που διαφημίζει το κυβερνητικό έργο, παρότι ο ίδιος τελευταία εμφανίζεται να απειλεί με παραίτηση εάν και εφόσον η κυβέρνηση προχωρήσει στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων της περιφέρειας του.

Ο κ. Καρυπίδης ήταν άλλωστε μια από τις πιο πολυσυζητημένες υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ, μιας και κατά την προεκλογική περίοδο το 2014 είχαν ανασυρθεί διάφορες «περίεργες» αναρτήσεις του, συνωμοσιολογικού κι αντισημιτικού περιεχομένου, που είχαν προκαλέσει και τις αντιδράσεις του Κεντρικού Ισραηλικού Συμβουλίου Ελλάδας και της αντίστοιχου αμερικανικού, καθώς και μια ανάρτηση για την σύλληψη των μελών της Χρυσής Αυγής.