Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) επισκέφθηκε απροειδοποίητα το μεσημέρι της Τετάρτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατέβηκε από το αυτοκίνητο και συνομίλησε με πολίτες και φοιτητές. Η επίσκεψη αυτή έγινε στο πλαίσιο των συναντήσεων που κανει για το άσυλο και για τα όσα γίνονται στα Πανεπιστήμια.

Να σημειωθεί ότι χθες Τρίτη, ο κ. Μητσοτάκης συνάντησε τον πρύτανη του ΕΚΠΑ για να ενημερωθεί αναλυτικά για τα περιστατικά ανομίας στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

«Περνούσα, σήμερα, μπροστά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και σταμάτησα για να δω αυτήν την απαράδεκτη εικόνα κατάληψης δημοσίου χώρου από μικροπωλητές. Οι οποίοι, σε πρώτη ευκαιρία, βρίσκουν πάντα καταφύγιο εντός του χώρου του Οικονομικού Πανεπιστημίου για να αποφύγουν την ενδεχόμενη σύλληψη. Αυτή δεν είναι εικόνα δημόσιου Πανεπιστημίου. Ούτε μπορεί το άσυλο να καταστρατηγείται, με τέτοιο τρόπο, για να καλύπτει όλου του είδους τις παράνομες, τις έκνομες συμπεριφορές», ανέφερε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας:

«Για άλλη μια φορά, θέλω να επαναλάβω την κατηγορηματική μου δέσμευση ότι θα αλλάξει το καθεστώς του ασύλου. Έτσι ώστε να μπορεί η Αστυνομία αυτεπάγγελτα να παρεμβαίνει και εντός του Πανεπιστημίου, όποτε εντοπίζεται οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, το οφείλουμε στους φοιτητές, το οφείλουμε στους εργαζόμενους σε όλο το δημόσιο Πανεπιστήμιο».