Στο κατάμεστο κέντρο, στις Αρχάνες Ηρακλείου, παρουσία στελεχών, φίλων και μελών της ΝΔ, μίλησε το βράδυ της Παρασκευής ο βουλευτής Σερρών Κώστας Αχ. Καραμανλής, με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της.

Εκτός του κ. Καραμανλή επίσημη προσκεκλημένη και η αν. εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη, ενώ στην εκδήλωση συμμετείχαν ο γραμματέας της Π.Ε. ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης.

«Είναι πλέον σε όλους σαφές ότι η κυβέρνηση δεν έχει ξεκάθαρη εθνική στρατηγική, μπήκε σε διαπραγμάτευση χωρίς σοβαρή προετοιμασία και ο μόνος σχεδιασμός της ήταν να χρησιμοποιήσει τη διαπραγμάτευση για να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη στο εσωτερικό», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καραμανλής στην ομιλία του σχετικά με τις εξελίξεις για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ και πρόσθεσε;

«Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει την ευαισθησία της στα εθνικά ζητήματα - και ιδίως στο Σκοπιανό. Με πράξεις. Το απέδειξε το '92, το απέδειξε και το 2008». 

«Θέλουμε τη λύση» είπε στη συνέχεια ο βουλευτής της ΝΔ, προσθέτοντας ότι «δεν είμαστε δογματικοί, αλλά δεν θα υποχωρούμε από τις εθνικές μας θέσεις».

Για την Κρήτη είπε:

- Nιώθω την υποχρέωση σαν Μακεδόνας να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ: Ευχαριστούμε την Κρήτη για τους αγώνες της! Ευχαριστούμε την Κρήτη γιατί πριν από 105 χρόνια -το 1913- ο εθνάρχης Ελευθέριος Βενιζέλος ηγήθηκε της απελευθέρωσης της Μακεδονίας μας! Ευχαριστούμε την Κρήτη γιατί μέσα στα χρόνια ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή κάθε εθνικού αγώνα.

- Όλοι οι Έλληνες είμαστε ακόμα πιο περήφανοι για τον αγώνα των Κρητών κατά των δυνάμεων του Άξονα το 1941 στη Μάχη της Κρήτης. Όλοι πρέπει να θυμόμαστε τα σοφά λόγια του Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο οποίος αναφερόμενος στην παλικαριά των Κρητικών στη μάχη εκείνη είπε ότι στο εξής δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες πολέμησαν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολέμησαν σαν τους Έλληνες.

- Στα μεγάλα δημόσια έργα της Κρήτης, η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ, ενός έργου που μοιάζει με το γεφύρι της Άρτας.

- Στόχος μας είναι να σχεδιάσουμε την επόμενη γενιά μεγάλων έργων. Και πρέπει να ξεκινήσουμε από την Κρήτη και τον ΒΟΑΚ. Γι' αυτόν το λόγο, εμείς ως κόμμα ευθύνης έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για το πως ο ΒΟΑΚ μπορεί να γίνει -επιτέλους- πράξη προς όφελος των πολιτών της Κρήτης.

Για τη Νέα Δημοκρατία:

- Σε αυτά τα κρίσιμα χρόνια που ζούμε, η πατρίδα μας έχει ανάγκη την παράταξή μας.

1. Επειδή βιώνουμε μια τεράστια κρίση. Και η ιστορία έχει δείξει ότι πάντα ήταν η δική μας παράταξη που έβγαζε την Ελλάδα από την κρίση και την έστηνε ξανά στα πόδια της.

2. Γιατί αυτή η κρίση, για να αντιμετωπιστεί, χρειάζεται μια παράταξη που να πιστεύει ειλικρινά στην ελεύθερη οικονομία και στον ευρωπαϊκό δημοκρατικό προσανατολισμό της χώρας.

3. Γιατί στον δημόσιο διάλογο έχουν φουντώσει δύο διαφορετικές εκφάνσεις του λαϊκισμού. Και ο τόπος χρειάζεται μια παράταξη προσηλωμένη στο «Ανήκομεν εις τη Δύσιν», αλλά και πανέτοιμη να κάνει σοβαρή κριτική στους Ευρωπαίους.

4. Η χώρα χρειάζεται την κεντροδεξιά, για να αντιμετωπίσει τη ζημιά που της κάνει αυτή η κυβέρνηση της «πρώτης φοράς αριστερά».

Δείτε τις φωτογραφίες από την επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή στο Ηράκλειο: