«Εγώ είµαι µε το γκουβέρνο. Και ο δήµος πρέπει να τα έχει καλά µε την κυβέρνηση, γιατί από εκεί αρχίζουν και εκεί τελειώνουν όλα, καθώς εµείς δεν έχουµε αυτονοµία. Οποιου του αρέσει κι όποιου δεν του αρέσει, λυπάµαι».

Αυτό λέει και ξαναλέει ο Γιάννης Μπουτάρης για να δικαιολογήσει τις συνεχείς επαφές του µε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Όµως, το πολιτικό φλερτ µε τον ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατεί. Ένα φλερτ που συνεχίστηκε και αυτή την εβδοµάδα σε έντονους ρυθµούς.

Την περασμένη ∆ευτέρα στη δεξίωση που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιµήν του προέδρου του Ισραήλ, ο δήµαρχος Θεσσαλονίκης είχε πολλά ζεστά ενσταντανέ µε τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ την Τρίτη το πρωί τον ξαναείδε, στη θεµελίωση του Μουσείου του Ολοκαυτώµατος που έγινε στη Θεσσαλονίκη.

Λίγη ώρα µετά τα είπαν και τετ-α-τετ, όπου ο πρωθυπουργός τού έδωσε και ένα επιπλέον δώρο.

Τη χρηµατοδότηση για το µητροπολιτικό πάρκο που θα γίνει δίπλα στο µουσείο. Καθόλου τυχαία και η βόλτα που έκανε ο δήµαρχος Θεσσαλονίκης µε τον υπουργό Μεταφορών και Υποδοµών Χρήστο Σπίρτζη στην περιοχή του Αγίου Μηνά, που θα αναπλαστεί, ούτε η ατάκα του ότι όλα τα εκκρεµή ζητήµατα του δήµου προχωρούν.

Μένει να φανεί αν θα υπάρξει και στήριξη στις προσεχείς δηµοτικές εκλογές. Στον πρώτο ή στον δεύτερο γύρο...