Μια υποψηφιότητα-έκπληξη µαθαίνουµε ότι «ψήνεται» από τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόµενες εθνικές εκλογές. Πρόκειται για τον σύµβουλο στρατηγικής του πρωθυπουργού, Νίκο Καρανίκα, ο οποίος προορίζεται για το ψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόµµατος στον Νοµό Ηµαθίας, καθώς ο ίδιος κατάγεται από την Αλεξάνδρεια.

Οι συχνές παρεµβάσεις του, κυρίως µέσω ∆ιαδικτύου, και ειδικότερα µέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook, για θέµατα κυβερνητικής πολιτικής, όπως είναι το νοµοσχέδιο για την κάνναβη αλλά και η υπόθεση της Novartis, όπως και το γεγονός ότι στον συγκεκριµένο νοµό της Μακεδονίας έχει πολιτευθεί στο παρελθόν µε επιτυχία η αδελφή του, Ξανθίππη, η οποία εξελέγη βουλευτής στις κάλπες του 2012, ενισχύουν τις πληροφορίες από τη Βέροια που τον εµφανίζουν να «εκτίθεται» στις επόµενες εκλογές.

Μοναδικό εµπόδιο για µια τέτοια εξέλιξη, όπως συζητείται στα ΣΥΡΙΖΑϊκά πηγαδάκια, είναι η ισχυρή παρουσία στα του νοµού των νυν βουλευτών του κόµµατος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Το κυβερνών κόµµα έχει εκλέξει στην Ηµαθία τρεις βουλευτές (τη Φρόσω Καρασαρλίδου, τον Γιώργο Ουρσουζίδη και τον Χρήστο Αντωνίου), οι οποίοι, αν και εξελέγησαν µε λίστα, στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 είχαν συγκεντρώσει 6.603, 6.363 και 6.059 ψήφους αντίστοιχα, µε τον καθηγητή Κωνσταντίνο Λαπαβίτσα (που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέµβριο του 2015), βέβαια, να κατατάσσεται πρώτος µε πάνω από 13.000 σταυρούς.

«Ο Καρανίκας είναι πιο αναγνωρίσιµος και πιο δηµοφιλής από τους τρεις βουλευτές του νοµού», σχολιάζουν κοµµατικά στελέχη της περιοχής που στηρίζουν την υποψηφιότητα του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, επισηµαίνοντας ότι, ακόµα και µία έδρα να βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα καταφέρει να την κερδίσει ο Καρανίκας...  

Πηγή SECRET