Για την απόφαση να ακολουθήσει τον θεσμικό δρόμο η υπόθεση της Novartis μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, καταθέτοντας το αίτημά του για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

Ο κ. Τσίπρας ενώ αρχικά έκανε λόγο για «μαφία» της πολιτικής ζωής, συνέχισε δίνοντας το νέο στίγμα της επικοινωνιακής τακτικής του η οποία φαίνεται αλλάζει άρδην. Κατά την ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, χαμήλωσε τους τόνους και την αρχική εικόνα που είχε δώσει η κυβέρνηση στο θέμα της Novartis.

Ο πρωθυπουργός περιορίστηκε στο να μιλήσει για «παθογένειες του παρελθόντος που πρέπει να εξαλείψουν από την πολιτική ζωή» και κατήγγειλε  την προσπάθεια «σπίλωσης και διασυρμού» των πολιτικών προσώπων, κάτι για το οποίο κατηγορήθηκε το Μαξίμου αναφορικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της Νοvartis.

O Αλέξης Τσίπρας εγκατέλειψε την ρητορική του «μεγάλου σκανδάλου» και πέρασε στο «όλα στο φως, τίποτα κρυφό», αντιλαμβανόμενος ότι οι διαστάσεις που επιχείρησε να δώσει αρχικά στην υπόθεση δεν  μπορούν να στηριχθούν από την δικογραφία.  

Στ. Νοβ.