Στο πλαίσιο δράσεων για την ευαισθητοποίηση των σύγχρονων γυναικών και ανδρών για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, την περασμένη Παρασκευή, στελέχη και μέλη της γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων, με επικεφαλής τη γραμματέα Μαρία Συρεγγέλα, παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Κόκκινη Μνήμη» στο Θέατρο Αλκμήνη.

Το έργο, της συγγραφέως και ηθοποιού Πολύνας Γκιωνάκη, είναι ένας αυτοβιογραφικός μονόλογος με θέμα τις μνήμες της συγγραφέως από τη φοβισμένη ζωή της με τον σύντροφό της που την κακοποιούσε ψυχικά και σωματικά.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των σύγχρονων γυναικών και ανδρών για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και, παράλληλα, της ενίσχυσης των κοινωνικών και καλλιτεχνικών δράσεων που αναδεικνύουν το πρόβλημα της έμφυλης βίας και προτρέπουν τις γυναίκες να σπάσουν τη σιωπή τους.

Το παρών έδωσαν η βουλευτής Α' Αθηνών και τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης Ντόρα Μπακογιάννη, ο αναπληρωτής δήμαρχος Καλλιθέας Βαγγέλης Μπαρμπάκος, η πρώην Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Βάσω Κόλλια και εκπρόσωποι των γυναικών του Δημοκρατικού Συναγερμού Ελλάδος με επικεφαλής τη Σκεύη Γιαπάνη.