Πλήθος κόσμου, με πολλούς να ξαφνιάζονται και να κάνουν λόγο για συγκέντρωση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, παρευρέθηκε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ομίλου Ενεργών Πολιτών «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά», με επικεφαλής τον δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη. 

Πολλά συνθήματα, θερμά χειροκροτήματα και έντονη παρουσία της νεολαίας ήταν το "σκηνικό" σήμερα στο Κάραβελ, με τους έμπειρους να κάνουν λόγο για πάνω απο 3.000 άτομα.

Όπως όλοι ανέμεναν ο Γιώργος Πατούλης ανακοίνωσε ουσιαστικά και επίσημα πλέοντην υποψηφιότητα του για τον δήμο της Αθήνας με κεντρικό σύνθημα "Νέο Ξεκίνημα για την Αθήνα".

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου τόνισε την ανάγκη η Αθήνα να γίνει και πάλι πόλη πρότυπο και ξεκαθάρισε ότι το "χρίσμα" σε εκείνον που θα βγει μπροστά θα το δώσουν οι ίδιοι οι πολίτες της Αθήνας.

"Η Αθήνα δε χρειάζεται και πάλι κάποιον κομματικό δήμαρχο αλλά έναν αυτοδημιούργητο που μοιράζεται τις ίδιες αγωνίες με τους κατοίκους της. Έναν άνθρωπο που θα μπορεί να δώσει λύσεις σε μια πόλη που αποτελεί τη βιτρίνα της χώρας μας. Μια ηγεσία που μπορεί να κινητοποιήσει τους ενεργούς πολίτες της", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

Το παρών έδωσαν κορυφαία στελέχη και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ των οποίων ο πρώην υπουργός και βουλευτής Β' Αθήνας Νίκος Δένδιας, οι βουλευτές Επικρατείας Θεόδωρος Φορτσάκης και Βασίλης Οικονόμου, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου Κωνσταντίνος Κυρανάκης, η βουλευτής Β' Αθήνας Νίκη Κεραμέως, ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζενμπεργκ, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, οι πρώην υπουργοί Ιωάννης Παλαιοκρασσάς και Πέτρος Δούκας, οι πρώην βουλευτές Θεόδωρος Δαμιανός και Αλέξανδρος Μωραϊτάκης καθώς και πολλών δημάρχων απ' όλη την Ελλάδα και στελεχών όπως ο πρώην αντινομάρχης Ανατολικής Αττικής και παραολυμπιονίκης Νίκος Πέππας , η γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας - Κόμματος Ζωή Ράπτη καθώς και ο γενικός γραμματέας του ΕΒΕΑ Νίκος Σοφιανός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη της ομιλίας του υπήρξε και θερμός χαιρετισμός από τον εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.