Σε αποχή από την εκλογή αντιπροσώπων για το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, που είναι προγραμματισμένο για το τριήμερο 16-18 Μαρτίου, προσανατολίζεται το Ποτάμι.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δυο ομόφωνες αποφάσεις του οργάνου, στις συνεδριάσεις των οποίων μετείχε και ο επικεφαλής του Ποταμιού, το 50% περίπου των συνέδρων θα είναι εκλεγμένοι.

Σημειώνεται ότι συνολικά οι σύνεδροι θα υπερβούν τις 5.000 (διορισμένοι, αριστίνδην πρώην βουλευτές, μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και 300 σύνεδροι που θα προκύψουν κατόπιν κλήρωσης).

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού δεν συμφωνεί με την εκλογή συνέδρων από τη βάση και έχει προτείνει τον διορισμό τους από τα κόμματα και τις συλλογικότητες που συγκροτούν το Κίνημα Αλλαγής, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αντιπροσωπευτικότητα και να μην εξελιχθουν οι εκλογές και το συνέρδιο σε μάχη μηχανισμών

Οι κάλπες για την εκλογή των συνέδρων θα στηθούν στις 4 Μαρτίου και δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι 77.000 που έγιναν μέλη στην εκλογή ηγεσίας τον περασμένο Νοέμβριο καθώς και όσοι εγγραφούν μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου, μέσω της ιστοσελίδας του νέου φορέα.