Πέρα από τα διαδικαστικά της ψηφοφορίας στη Βουλή που αναμένεται να απασχολήσουν όχι μόνο έντονα αλλά και για πολλή ώρα τους βουλευτές στη σημερινή συνεδρίαση για τη Νovartis, το θέμα των «προστατευόμενων μαρτύρων» επανέρχεται και πάλι στο προσκήνιο.

Αναμένεται τα κόμματα της αντιπολίτευσης να θέσουν το θέμα εκ νέου καθώς, όπως είχε αποκαλύψει εδώ και μέρες ο κ. Αθανασίου στα parapolitika.gr, οι μάρτυρες δεν έχουν χαρακτηριστεί «προστατευόμενοι» με τη σωστή διαδικασία.

Τα δικονομικά κενά που παρουσιάζει ο χαρακτηρισμός τους ως «προστατευόμενων» θα συζητηθούν εκ νέου σήμερα, και αναμένεται νέα μεγάλη κόντρα.

Ήδη από χθες η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Μαρία Σπυράκη έθεσε το πλαίσιο με το θέμα των μαρτύρων, σημειώνοντας ότι με καθυστέρηση (στις 9 Φεβρουαρίου) φτάνει ενημέρωση από τις αρμόδιες Αρχές ότι οι μάρτυρες  είναι «προστατευόμενοι» σύμφωνα με όλες τις διαδικασίες, ωστόσο η δικογραφία είχε ήδη φτάσει στη βουλή.

Ωστόσο, η Προανακριτική Επιτροπή -εφόσον αυτή αποφασιστεί σήμερα ότι θα συσταθεί- θα είναι και η μόνη πια αρμόδια για να αποφασίσει εάν οι μάρτυρες είναι προστατευόμενοι και εάν θα κληθούν και κάτω από ποιες συνθήκες να καταθέσουν στη Βουλή.