Στην δημοφιλή ταινία «Fight Club» παρακολουθούμε τη γνωριμία και τη σχέση του πρωταγωνιστή με τον Τάιλερ, έναν πωλητή σαπουνιών με τον οποίο γνωρίζεται σε ένα αεροπλάνο, γίνεται ο πιο στενός του φίλος, συζητάνε για τα προσωπικά τους, παρακολουθούμε τους διαλόγους τους, μέχρι που στο τέλος αποδεικνύεται ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο. 

Στο ελληνικό Twitter από την άλλη παρατηρείται το εξής, λιγότερο ακραίο, πάντως δυνητικά ανησυχητικό φαινόμενο. Δυο λογαριασμοί που ανήκουν στο ίδιο πρόσωπο να συνομιλούν, με τον έναν λογαριασμό να απαντά στον άλλον. 

Ο λόγος για τον υφυπουργό Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος διατηρεί δύο λογαριασμούς, έναν προσωπικό, ως «Terens Quick» και έναν προσωπικό-υπηρεσιακό ως «ΥΦΥΠΕΞ Τ. ΚΟΥΙΚ». Κι αυτοί οι δυο λογαριασμοί έχουν τακτική διάδραση μεταξύ τους, παρότι άλλοι χρήστες του Twitter έχουν επισημάνει στον υφυπουργό ότι είναι κομματάκι παράδοξο (για να το θέσουμε κομψά, αυτοί δεν το γράφουν τόσο ευγενικά) να κάνει like στις αναρτήσεις του και, ακόμη περισσότερο, να απαντά στον εαυτό του. 

Για του λόγου το αληθές...