Αναβάλλονται οι εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων που ήταν προγραμματισμένες για την προσεχή Κυριακή, εν όψει ιδρυτικού συνεδρίου του «Κινήματος Αλλαγής» που είναι προγραμματισμένο για το τριήμερο 16 - 18 Μαρτίου.

Η εκλογική διαδικασία μεταφέρεται μια εβδομάδα αργότερα και θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Μαρτίου, ενώ σύμφωνα πληροφορίες, την αναβολή ζήτησαν όλες οι πλευρές του νέου φορέα, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία.

Την αναβολή είχαν ζητήσει τις προηγούμενες ημέρες και πολλές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να έχουν περισσότερο χρόνο για την εγγραφή των νέων μελών, αλλά και λόγω των πολλών προσυνεδριακών εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στους νομούς τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μετάθεση των εκλογών αλλάζει και τις ημερομηνίες για την εγγραφή νέων μελών, την επικαιροποίηση των στοιχείων όσων είναι ήδη μέλη, καθώς και την υποβολή των υποψηφιοτήτων.

Έτσι, για την εγγραφή μελών, μέσω της ιστοσελίδας kinimaallagis.gr ως καταληκτική προθεσμία καθορίζεται η Πέμπτη 1 Μαρτίου και μέχρι 12.00 το βράδυ, με δυνατότητα καταβολής της οικονομικής εισφοράς και ως κατά την ημέρα εκλογής.

Ταυτόχρονα θα λειτουργήσει τηλεφωνικό κέντρο που θα ειδοποιήσει όλα τα μέλη για τις διαδικασίες.

Για υποβολή υποψηφιοτήτων ανάδειξης συνέδρων, καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η Παρασκευή 2 Μαρτίου έως τις 12.00 το μεσημέρι.