Όπως µαθαίνουµε, πέραν του Θεόδωρου Πελαγίδη, ενεργός στο παιχνίδι της «γαλάζιας» διεύρυνσης παραµένει και ο συντονιστής της «γαλάζιας» στρατηγικής Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος συνεχίζει να κρατά ζεστές τις επαφές του στους κόλπους της κεντροαριστεράς.

Ο βουλευτής του Ποταµιού Γιώργος Αµυράς και ο ανεξάρτητος (προερχόµενος από το κόµµα του Σταύρου Θεοδωράκη) Χάρης Θεοχάρης εξακολουθούν να αποτελούν ελκυστικές περιπτώσεις για την Πειραιώς, ωστόσο στην περίπτωση του δεύτερου υπάρχει ένα µικρό… κώλυµα. Ο λόγος για το βέτο που φέρεται να έχει ασκήσει στο παρελθόν στην προοπτική προσχώρησής του στη Ν∆ ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαµαράς, ο οποίος είχε έρθει σε ρήξη µε τον Χ. Θεοχάρη το 2014 µε αποτέλεσµα ο τότε γενικός γραµµατέας ∆ηµοσίων Εσόδων να παραιτηθεί. Λέγεται ωστόσο ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει «ρίξει νερό στο κρασί του». Σε αυτό φαίνεται πως συνετέλεσε δραστικά ο Γιάννης Στουρνάρας.

Κατά τα άλλα, σύµφωνα µε πληροφορίες από την Πειραιώς, το αµέσως επόµενο διάστηµα αναµένεται νέο κύµα συµπόρευσης µε τη Ν∆ πρώην στελεχών του Ποταµιού, ανάµεσα στα οποία είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται και η Χριστίνα Ταχιάου. Οι ίδιες πηγές επιµένουν πως µέχρι τις αρχές του φθινοπώρου είναι πολύ πιθανό να υπάρχει και µία ένταξη θηλυκού γένους στελέχους της κεντροαριστεράς, που θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις σε όλα τα επίπεδα.