Πολύ σύντομα, ίσως και αμέσως μετά το Πάσχα είναι πολύ πιθανό να δρομολογηθούν κομβικές αλλαγές στο οργανόγραμμα της ΝΔ.

Πρώτοι υποψήφιοι για… εθελούσια ή μη έξοδο, οι επικεφαλής των γραμματειών της Πειραιώς και οι αναπληρωτές τους που επιθυμούν να μπουν στην κούρσα για μια θέση στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Ο λόγος για περιπτώσεις όπως του Τάσου Γαϊτάνη, του Βασίλη Ξυπολητά, του Βασίλη Σαπανάκη και του Μανώλη Γραφάκου, οι οποίοι ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι στην Β΄ Αθήνας.

Πάντως, με δεδομένο ότι ο πρώτος που… έδειξε τον δρόμο ήταν ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΝΔ στην Βουλή Σπύρος Καπράλος, ο οποίος θα πολιτευθεί στην Φθιώτιδα, δεν αποκλείεται να υπάρξουν αντίστοιχες εξελίξεις και αναφορικά με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο της ΝΔ, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, ο οποίος έχεςι βάλει πλώρη επίσης για την Β' Αθήνας, καθώς και με άλλα κεντρικά στελέχη που ακούγονται για τις λίστες των επόμενων εθνικών εκλογών.

Ερωτηματικό επίσης συνιστά σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες τα μυστικά του συστήματος Μητσοτάκη η παραμονή ή μη του Κώστα Τσιάρα στην θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Και μην πάει το μυαλό σας σε τίποτα… προβληματισμούς εξαιτίας των κρουσμάτων απειθαρχίας που παρατηρούνται εσχάτως στους κόλπους των «γαλάζιων» βουλευτών.

Η αιτία -αν τελικώς αντικατασταθεί ο Καρδιτσιώτης- θα είναι η ανάγκη να μπουν επιπλέον πρόσωπα στο παιχνίδι της κομματικής καθημερινότητας.