∆ύο πολύ γνωστές οικογένειες πετυχηµένων Ελληνοαµερικανών επιχειρηµατιών διοργανώνουν στις 18 Μαρτίου επίσηµο δείπνο στη Νέα Υόρκη προς τιµήν του προέδρου της Ν.∆., Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα επισκεφθεί εκείνο το διάστηµα τις ΗΠΑ.

Πρόκειται για τον Τζον Κατσιµατίδη, έναν από τους πλουσιότερους Αµερικανούς, που ασχολείται κυρίως µε πετρελαιοειδή, ακίνητα και υπεραγορές τροφίµων, και τον Μιχαήλ Ψαρρό, ο οποίος ασχολείται µε επενδύσεις και ανήκει επίσης στη λίστα των πολυεκατοµµυριούχων οµογενών.

Οι προσκλήσεις έχουν ήδη αποσταλεί σε εκπροσώπους του επιχειρηµατικού κόσµου για επίσηµη δεξίωση και στη συνέχεια δείπνο στη γνωστότερη αίθουσα της Νέας Υόρκης για παρόµοιες εκδηλώσεις, το «Τhe Metropolitan Club», όπου στο παρελθόν έχουν µιλήσει πρώην πρωθυπουργοί και εξέχουσες προσωπικότητες από την Ελλάδα.

Ο Τζον Κατσιµατίδης υπήρξε στο παρελθόν υποψήφιος δήµαρχος της Νέας Υόρκης, ενώ για πολλά χρόνια ήταν χρηµατοδότης του ζεύγους Κλίντον, καθώς συνδέεται µε πολύ στενή σχέση τόσο µε τον πρώην πρόεδρο των Ηνωµένων Πολιτειών όσο και µε τη σύζυγό του, Χίλαρι.