Σε μια εικαστική, αλλά παράλληλα και φιλανθρωπική εκδήλωση θα βρεθεί η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Συγκεκριμένα η κα Μπακογιάννη στις 7 το απόγευμα θα κατέβει στο λιμάνι του Πειραιά για να παραβρεθεί και να μιλήσει στη φιλανθρωπική εκδήλωση από το Γυναικείο Τμήμα της ΝΟΔΕ Α΄ Πειραιά και Νήσων στο ΕΒΕΠ με σκοπό την ενίσχυση του Συλλόγου ΑΡΓΩ των παιδιών με ειδικές ανάγκες των Ναυτικών του Πειραιά. Συγχρόνως θα εγκαινιαστεί Έκθεση Ζωγραφικής της εικαστικού Άννας Δημάκη με θέμα «Και το όνομα αυτής: Γυναίκα».

Λίγα λόγια για την εικαστικό:    

Άννα Δημάκη γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Είναι πτυχιούχος ΝΟΕ ΑΠΘ, ζει και εργάζεται στη Θεσ/νίκη. Είναι μέλος του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ελλάδας και της UNESCO club of the department of Piraues and Island. Tα τελευταία χρόνια παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής δίπλα σε καταξιωμένους ζωγράφους. Πιστεύει στη δύναμη της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς και το αποδεικνύει με τη συμμετοχή της ως διοργανώτρια και ως χορηγός σε εικαστικά δρώμενα. Οι καλλιτεχνικές της ανησυχίες άρχισαν από τα παιδικά της χρόνια. Πίνακές της βρίσκονται σε δημόσια κτίρια του δήμου Αλεξανδρούπολης και στη Ρωσία στην Αίθουσα Τέχνης του Πνευματικού Κέντρου της Καλούγκας.

 Μέσα από τα έργα της υμνεί τη γυναίκα:

-Τη γυναίκα-γυμνή πρόκληση

-Τη γυναίκα-έρωτα

-Τη γυναίκα-σύμβολο της γονιμότητας

Η έμπνευσή της τις περισσότερες φορές βασίζεται σε στιγμές που συχνά μπορεί να είναι απαρητήρητες για τους άλλους. Τα θέματα τα επιλέγει με βάση τις δικές της εκφραστικές ανάγκες. Δεν ακολουθεί κάποιο συγκεκριμένο ύφος. Άλλωστε την Τέχνη την προσεγγίζει ο καθένας με το δικό του ύφος. Αυτό που την ενδιαφέρει είναι το ίδιο το έργο παρά σε ποιά κατηγορία θα πρέπει να ενταχθεί. Στα έργα της κυριαρχούν τα θερμά χρώματα.