Ενοχληµένος από τη στάση του Σταύρου Θεοδωράκη τόσο απέναντι στο ΠΑΣΟΚ συνολικά όσο και ειδικότερα στην υπόθεση Novartis φαίνεται ότι είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Όπως µαθαίνουµε, µάλιστα, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τις προηγούµενες ηµέρες είχε τηλεφωνική επικοινωνία µε τον επικεφαλής του Ποταµιού και του εξέφρασε την ενόχλησή του για τον τρόπο µε τον οποίο διαχειρίστηκε δηµοσίως το θέµα της Novartis.

Ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος το τελευταίο διάστηµα προκαλεί αναταράξεις στον χώρο της κεντροαριστεράς ενόψει του ιδρυτικού συνεδρίου του Κινήµατος Αλλαγής, σε πρόσφατη τοποθέτησή του είχε αναφέρει, µεταξύ άλλων, για την υπόθεση Novartis ότι «οι υπουργοί, ακόµα και οι πρωθυπουργοί, όσοι ασκούν εξουσία, θα πρέπει να θεωρούνται, προφανώς, αθώοι και να δούµε τα στοιχεία που τους κάνουν ενόχους -αν τους κάνουν- αλλά θα πρέπει να είναι ανοιχτοί σε οποιονδήποτε έλεγχο, χωρίς να δαιµονοποιούν τις δικαστικές έρευνες».

Οι ανάλογες δηµόσιες τοποθετήσεις του έφεραν και το τηλεφώνηµα από τον κ. Βενιζέλο, που, σύµφωνα µε τις ίδιες πληροφορίες, δεν στάθηκε δυνατόν να άρει τις όποιες παρεξηγήσεις µεταξύ τους, καθώς το κλίµα δεν ήταν καθόλου καλό. ∆εν έχουν περάσει άλλωστε πολλές µέρες που ένας άνθρωπος ο οποίος κινείται στο περιβάλλον Βενιζέλου, ο Παναγιώτης Λούσκος, είχε τοποθετηθεί µε αιχµηρό τρόπο απέναντι στον επικεφαλής του Ποταµιού, όταν εκείνος είχε µιλήσει για το «κοµµατικό κράτος του ΠΑΣΟΚ». 

Πηγή: Secret