Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες παραµένει η κατάρτιση των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων στη Θεσσαλονίκη. Με πολλά σενάρια να παραµένουν ανοιχτά και πολλά ερωτήµατα να µην µπορούν ακόµη να απαντηθούν.

Για τη λίστα στην πρώτη εκλογική περιφέρεια τα σίγουρα ονόµατα είναι των τεσσάρων βουλευτών (Κώστας Καραµανλής, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Έλενα Ράπτη) και της ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη. Από εκεί και πέρα αναζητείται ένα ακόµη δυνατό όνοµα, που πολλοί θεωρούν ότι είναι αυτό του Νίκου Γκάλη, αν και ο γνωστός µπασκετµπολίστας δεν έχει δείξει σχετικές διαθέσεις.

Από τα καινούργια πρόσωπα ακούγονται αυτά του δικηγόρου ∆ηµήτρη Κούβελα, του καρδιολόγου ∆ιαµαντή Γκολιδάκη, του οικονοµολόγου Γιάννη Παπαγεωργίου, της δηµοτικής υπαλλήλου Βίκυς Νάκου, του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Θανάση Εξαδάκτυλου, του προέδρου του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θανάση ∆εβλιώτη, του περιφερειακού συµβούλου Βασίλη Γάκη και του πρώην γενικού αστυνοµικού διευθυντή Θεσσαλονίκης Κώστα Ανεστίδη.

Από τους πολιτευτές ο Στράτος Σιµόπουλος, ο Βενιαµίν Καρακωστάνογλου, η Άννα Ευθυµίου και ο Αντώνης Σαµαράς. Ερώτηµατικό εδώ η περίπτωση του Γιώργου Ορφανού, καθώς και το σενάριο για τον Θοδωρή Ζαγοράκη (αν και πολλοί το αποκλείουν), ενώ εκτός λίστας φαίνεται ότι θα µείνει ο Παναγιώτης Κοκκόρης.

Στη Β’ Θεσσαλονίκης στη λίστα θα είναι οι δύο βουλευτές Θόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης και ο πολιτευτής ∆ηµήτρης Βαρτζόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Φάνης Παππάς, ο δικηγόρος Κώστας Ευθυµίου, ο επιχειρηµατίας Κώστας Φωτίου και η αυτοδιοικητική Ανατολή Κωνσταντινίδου. Ερωτηµατικό εδώ είναι η Κατερίνα Μάρκου, που ακούγεται και για τη Β’ αλλά και για την Α’ Θεσσαλονίκης.