Αφηγούμενος στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες το περιστατικό με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό, ο Νίκος Ξυδάκης είπε πως ο Λαγός είχε απειλητική διάθεση εναντίον του -ενώ μετέφερε και τους χαρακτηρισμούς που αντάλλαξαν οι δύο βουλευτές.

«Εγώ όποτε μιλάει Χρυσαυγίτης φεύγω από την αίθουσα αμέσως, ποτέ δεν κάθομαι μέσα. Είχα βγει έξω και με το που βγαίνω έρχεται ένας βουλευτής και μου λέει, “έλα μέσα βρίζει τον Βούτση ο Λαγός”. Πάω στον Λυκούδη και του λέω “Σπύρο, μάζεψέ τον”. Μου απαντά “άστον να τελειώσει θα το κάνουμε χειρότερα”.

Εκείνη την ώρα ο Λαγός φορτώνει και αρχίζει να φωνάζει «πουλημένοι προδότες είστε όλοι». Του φωνάζω “αφού αρνείσαι την Δημοκρατία κατέβα ρε από το βήμα”. Μου απαντάει “φύγε από δω πουλημένε, προδότη”».

Οι δύο βουλευτές λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια δίπλα στο βήμα της Βουλής.

«Στη συνέχεια μπήκε στην αίθουσα η φρουρά. Ο Λαγός είχε απειλητική διάθεση εναντίον μου.

Του είπα “θα με δείρεις ρε; Τι συμβαίνει;” και άρχισε να φωνάζει “προδότη, πουλημένε, πήγαινε να πουλήσεις τη Μακεδονία”. Εγώ του απάντησα: “Χιτλερόψυχε, αρνητή της δημοκρατίας, υπόδικε, εσύ πούλησες στην Κύπρο”. Στη συνέχεια όλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν από την ολομέλεια».