Στην πυρά καταδίκαζε μέχρι πρόσφατα η «Εφημερίδα των Συντακτών» τα ακροδεξιά στοιχεία της πολιτικής, είτε με αναφορές της στη Χρυσή Αυγή είτε με αναφορές σε… συνομιλητές του κόμματος.

Ως ένας από τους συνομιλητές της Χρυσής Αυγής παρουσιάζονταν από την εφημερίδα και ο Τάκης Μπαλτάκος.

Μάλιστα, ήταν η ίδια η εφημερίδα που αποκάλυψε πως ο Τάκης Μπαλτάκος, όσο ήταν γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, έδινε απευθείας γραμμή στον Ηλία Κασιδιάρη για το πώς θα ψηφίσουν οι βουλευτές του νεοναζιστικού μορφώματος. Πέρασε όμως φαίνεται πολύ καιρός από τότε και κάποια πράγματα ξεχάστηκαν.

Σήμερα με δισέλιδη συνέντευξή του ο Τάκης Μπαλτάκος φιλοξενείται στις σελίδες της εφημερίδας. Στη συνέντευξη ο Τάκης Μπαλτάκος μιλά για το κενό που υπάρχει στη Δεξιά και που πρέπει κάποια στιγμή να καλυφθεί, προαναγγέλλοντας νέο κόμμα και φυσικά μιλά με θερμά λόγια τη συνεργασία Τσίπρα - Καμμένου. Στο παρελθόν η εφημερίδα «αφόριζε» τα πρόσωπα που του ακροδεξιού χώρου και ζητούσε να απομονωθούν οι συνομιλητές της Χρυσής Αυγής.

Σήμερα φαίνεται ότι εκλογικά μαγειρέματα πήραν και πάλι μπροστά και η ανάγκη να φτιαχτούν τα προφίλ που μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθεια στην αναζήτηση συμμάχων είναι μεγάλη.

Η αντίφαση πάντως της εφημερίδας συνεχίζεται ακόμη και σε αυτό το φύλλο που φιλοξενεί τη συνέντευξη Μπαλτάκου, καθώς σε άλλη σελίδα το κύριο άρθρο της εφημερίδας έχει τίτλο «Απομονώστε τους», ζητώντας να απομονωθούν τα ακροδεξιά στοιχεία από την πολιτική σκηνή.