Πάγωσαν από χθες οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης σχετικά με το θέμα της επιστροφής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μετά και τη δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη που έδωσε αφορμή στους Τούρκους να μιλούν για ανταλλαγή κρατουμένων.

Μέχρι και προχθές πάντως η κυβέρνηση είχε καλλιεργήσει προσδοκίες που διαψεύστηκαν ακόμη μια φορά σχετικά με την επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, με τον Πάνο Καμμένο να βγαίνει μάλιστα στη συνέντευξή του στον Γιώργο Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 και να δηλώνει περιχαρής ότι είναι θέμα ημερών η επιστροφή τους.

Χαρακτηριστικό δε ήταν και το πλάνο του Πάνου Καμμένου, που εμφανίστηκε με φόντο τη φωτογραφία του Πούτιν. Τοποθετημένη μάλιστα σε θέση πίσω από τον υπουργό, ώστε να την παίρνει το πλάνο.

Αυτό είναι κάτι που έδειξε περίτρανα την εντύπωση της κυβέρνησης και του υπουργού ότι όλα οδεύουν καλώς, καθώς υπάρχει εκτός από την Ε.Ε. και ο… Πούτιν, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί με τον Ερντογάν και εκτιμάται ότι θα ασκήσει πιέσεις για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.  

Αν δεν τους βγει και η περίπτωση Πούτιν… θα φανεί στην επόμενη συνέντευξη του Πάνου Καμμένου και από τη φωτογραφία που θα έχει στο φόντο του.