Μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση εντόπισα χθες στο twitter, η οποία αναφέρεται σε ένα βιβλίο που εκδόθηκε το 2019 στην Αμερική. Πρόκειται για το «Proof of conspiracy» του Seth Abramson. Το συγκεκριμένο πόνημα πραγματεύεται τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της προεδρίας Τραμπ.

123_2
Μάλιστα, στις σελίδες του, ανάμεσα στους πολλούς ηγέτες και πολιτικούς, φιγουράρουν και τα ονόματα των Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου. Πιο συγκεκριμένα, στο βιβλίο περιέχονται μπόλικες αναφορές για τις επαφές του προέδρου Πάνου (πόσο μου έχει λείψει) με εκείνο τον φοβερό σύμβουλο του Τραμπ, που κάποια στιγμή τον μπουζούριασαν, τον Τζορτζ Παπαδόπουλος, γιατί εντοπίστηκε να έχει υπόγειες επαφές με το σύστημα του Πούτιν.

Ο συνομιλητής του συγκυβερνήτη του Τσίπρα, σύμβουλος του Τραμπ και ρουφιάνος του Πούτιν συνελήφθη, οδηγήθηκε σε δίκη και εξέτισε ποινή για ψευδορκία. Τόσο καλό παιδί.

Επιστρέφω στο βιβλίο και στις αναφορές που κάνει ο Αμερικανός συγγραφέας στον Πάνο Καμμένο. Όπως αναφέρεται, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χαρακτηρίζεται από τις αμερικανικές Αρχές «σύμμαχος του Πούτιν», αντίθετος στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την Κριμαία και σε πλήρη συνεργασία με τον Πούτιν μέσω του ΙΓΜΕΑ.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το ΙΓΜΕΑ είναι η δεξαμενή σκέψης των ΑΝΕΛ, το οποίο, σύμφωνα με το site insiderstory.gr από το 2012 που ιδρύθηκε έως το 2019 είχε εισπράξει πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ κρατική επιχορήγηση. Και για να μην παρεξηγηθώ, κανονικά και με το νόμο, γιατί ο πρόεδρος Πάνος πάντα είχε ως οδηγό και καθοδηγητή τον νόμο, του οποίου υπήρξε άοκνος υπηρέτης επί χρόνια.

Το 2014, το ΙΓΜΕΑ υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Russian Institute for Strategic Studies (RISS), το οποίο υπάγεται απευθείας στον Πούτιν. Σταματώ κάπου εδώ με την επισήμανση ότι για όλα αυτά δεν είχε ιδέα ο πρόεδρος Τσίπρας.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 9/4