Η 1η Απριλίου δεν είναι απλά η πρώτη του μήνα, αλλά η μέρα που λέγονται και γράφονται ψέματα, συνήθως με τη μορφή φάρσας. Αφθονούν στον Τύπο, στα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δελτία οι ειδήσεις που θα θέλαμε να είναι αληθινές, αλλά είναι ψευδείς και καταγράφονται «για το καλό της ημέρας», για να τηρηθεί το πρωταπριλιάτικο έθιμο. 

Πολλοί πέφτουν στην παγίδα, τις περισσότερες φορές το καταλαβαίνουν αλλά είναι αργά. Γελούν, εύχονται «καλό μήνα» και ελπίζουν να είναι πιο προσεκτικοί του χρόνου.

Στην περίπτωση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, που θα καταργούσε τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο ή τον άδικο ΕΝΦΙΑ, που δεν θα μείωνε τις συντάξεις, που θα πετύχαινε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, που δεν θα μείωνε το αφορολόγητο, δεν ξέρει κανείς πού ξεκινά και πού τελειώνει (ημερολογιακά) το πρωταπριλιάτικο αστείο.

Για να μην αναφερθεί κανείς στον συγκυβερνήτη του Πάνο Καμμένο, που είχε δεσμευθεί ότι δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά ή ότι θα δοθούν τα αναδρομικά στους ένστολους. Ή -στην πιο πρόσφατη εκδοχή- ότι δεν θα ψηφίσει λύση για την ΠΓΔΜ, η οποία θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία».

Πάντως ένα πρώτο καυστικό σχόλιο για την 1η Απριλίου κυκλοφόρησε ήδη (φωτό) και με θρησκευτική διάθεση τιμά «τον Αλέξη Τσίπρα, τον μνημονιοσχίστη».

Σε κάθε περίπτωση, προσοχή: ξημερώνει η 1η Απριλίου και το ψέμα καραδοκεί.