«Μερικές φορές είναι να απορεί κανείς για τον τρόπο με τον οποίο σκέπτονται ορισμένοι» σχολίασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου να μην επιτρέψει στο BBC γυρίσματα τηλεοπτικής σειράς στο Σούνιο.

Μιλώντας στο 12ο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο της Ανατολικής Αττικής και αναφερόμενος στο πλούσιο πολιτισμικό και φυσικό περιβάλλον της περιοχής, ο πρωθυπουργός έκανε ειδική μνεία στο Σούνιο, σημειώνοντας πως «καμιά φορά βεβαίως το ΚΑΣ θα πρέπει να επιτρέπει να γίνονται και γυρίσματα. Μπορεί να ενοχλούν κάποιες δεκάδες τουρίστες την ώρα των γυρισμάτων, αλλά προβάλλουν την πολιτισμική μας κληρονομιά σε εκατομμύρια τηλεθεατές».

Και η αρμόδια υπουργός Λυδία Κονιόρδου χαρακτήρισε ατυχή τη γνωμοδότηση, λέγοντας ότι η εταιρεία παραγωγής επανήλθε με καινούργια πρόταση η οποία θα συζητηθεί τη Μ. Τρίτη στο ΚΑΣ, για να λυθεί το ζήτημα.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε κατάλληλες συνθήκες , να εναρμονιστούμε με ό,τι συμβαίνει στις άλλες χώρες έτσι ώστε η χώρα μας να γίνει film friedly για τον κινηματογράφο» είπε η κ. Κονιόρδου.

ΝΔ: Κροκοδείλια τα δάκρυά τους

Υποκριτική χαρακτηρίζει την στάση της κυβέρνησης για την απόρριψη από το ΚΑΣ η τομεράρχης Πολιτισμού της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη. Η βουλευτής αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής προσπαθεί να ενσωματώσει τις παραγωγές στην «εργαλειοθήκη της κυβερνητικής προπαγάνδας.

«Περισσεύουν τα κροκοδείλια δάκρυα της Κυβέρνησης σχετικά με την απόφαση του ΚΑΣ να μην παραχωρήσει τον αρχαιολογικό χώρο στο Σούνιο για τις ανάγκες των γυρισμάτων βρετανικής τηλεοπτικής σειράς» ανέφερε σε σχετική της δήλωση η βουλευτής, προσθέοντας πως «εδώ και καιρό προειδοποιούμε το Υπουργείο Πολιτισμού ότι παραμένει άβουλος παρατηρητής στην προσπάθεια του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής να αποσπάσει τον κινηματογράφο από τον φυσικό του χώρο και να τον ενσωματώσει στην εργαλειοθήκη της κυβερνητικής προπαγάνδας».