Οταν µια κυβέρνηση όπως η σηµερινή βρίσκεται σε αποδροµή, τις ποµπές της ή τις κουτοπόνηρες αποφάσεις της δεν χρειάζεται να τις βγάλει στη φόρα κανένα κόµµα της αντιπολίτευσης, διότι το πουλόβερ συνήθως ξηλώνεται εκ των έσω, επειδή ακριβώς η προοπτική της εκλογικής συντριβής εξαναγκάζει τους κατέχοντες εξουσία να κινηθούν µε γνώµονα το κριτήριο της ατοµικής τους επιβίωσης.

Η πλειονότητα των υπουργών και των υφυπουργών του κ. Τσίπρα εδώ και καιρό επιδίδεται σε µια ιδιότυπη κατάχρηση εξουσίας σε βάρος του δηµοσίου «κορβανά», στήνοντας δίκτυα πελατειακών σχέσεων µε χρήµα των φορολογούµενων πολιτών.

∆εν είναι της παρούσης η αναφορά σε συγκεκριµένα περιστατικά και γεγονότα, τα οποία επιβεβαιώνουν αυτή την τακτική, αλλά, για κακή τους τύχη, αυτές τις «δουλίτσες» που κάνουν για να ισχυροποιηθούν εν όψει των εθνικών εκλογών τις παίρνουν χαµπάρι οι απλοί βουλευτές ή οι πολιτευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τις «σπρώχνουν» στο φως της δηµοσιότητας είτε µέσα από διακριτική ενηµέρωση προς τους δηµοσιογράφους είτε µε την παροχή εµπιστευτικών πληροφοριών σε συναδέλφους τους από άλλα κόµµατα.

Οσο πλησιάζουµε προς τις εθνικές εκλογές, ο καθένας από τη σηµερινή κυβέρνηση θα κοιτάξει να αποφύγει το δικό του πολιτικό τέλος, κάνοντας κατάχρηση του δικαιώµατος της υπογραφής που του παρέχει η ελληνική πολιτεία. Την ίδια όµως στιγµή θα υπάρχει και ένας εσωτερικός αντίπαλός του, συνήθως ανθυποψήφιός του στην ίδια εκλογική περιφέρεια, που θα τον έχει «σκανάρει» για να τον πιάσει µε τη… γίδα στην πλάτη.