Τα σοβαρά προβλήµατα που θα αντιµετωπίσει το επόµενο διάστηµα µέσα από τη δηµοτική του παράταξη διαπίστωσε ο δήµαρχος Αθηναίων Γ. Καµίνης την εβδοµάδα που πέρασε, µε αφορµή το έργο του οδικού φωτισµού µέσω Σ∆ΙΤ, προϋπολογισµού 35.000.000 ευρώ, που είναι το µεγαλύτερο σε κόστος αυτής της τετραετίας Καµίνη.

Ο δήµαρχος Αθηναίων έφερε το θέµα προς συζήτηση τη ∆ευτέρα και µόλις µία ώρα νωρίτερα συγκάλεσε συνεδρίαση της δηµοτικής παράταξης «∆ικαίωµα στην Πόλη». Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση ορισµένων συµβούλων του αλλά και µια αρνητική ψήφο µε «ειδικό βάρος», καθώς προήλθε από τον Π. Μπέη, ο οποίος είναι ο αρχαιότερος δηµοτικός σύµβουλος της Αθήνας.

∆εν ήταν όµως µόνον ο κ. Μπέης που δεν συµφώνησε µε τη διαδικασία µε την οποία έφερε το θέµα προς συζήτηση ο δήµαρχος, υποχρεώνοντας τους συµβούλους να πάρουν θέση για ένα έργο-µαµούθ µε διαδικασίες-εξπρές που δεσµεύουν και την επόµενη δηµοτική Αρχή, αφού το έργο θα ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια από την έναρξή του.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, τη διαφωνία τους κατέθεσαν επίσης, στη συνεδρίαση της δηµοτικής οµάδας, ο πρόεδρος του ∆ηµοτικού Συµβουλίου Ν. Λαµπρακάκης, η Π. Γιαννοπούλου που είναι και πρόεδρος του Βρεφοκοµείου και η ∆. Σιδέρη.

Η ένταση ήταν τόσο µεγάλη που ο κ. Καµίνης ανέβασε επίσης τους τόνους, χτυπώντας το χέρι του στο τραπέζι και καλώντας όλους να πάρουν θέση µε µια φράση που προκάλεσε αίσθηση: «Όποιος δεν το ψηφίσει θα είναι απέναντί µου. Να ξέρουµε τι θα αποφασίσει ο καθένας και για την επόµενη ηµέρα». Τελικά, µόλις ένας αποφάσισε να καταψηφίσει, ενώ οι υπόλοιποι έδωσαν θετική ψήφο, ωστόσο το κλίµα που διαµορφώνεται στο εσωτερικό της παράταξης Καµίνη είναι πλέον πολύ προβληµατικό.

Συνοµιλητές του δηµάρχου επισήµαναν ότι τόσο ο κ. Μπέης όσο και οι υπόλοιποι τρεις δηµοτικοί σύµβουλοι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και µάλιστα η κυρία Γιαννοπούλου είναι και µέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόµµατος, σχόλιο το οποίο δείχνει ότι η πλευρά Καµίνη θεωρεί ότι το συγκεκριµένο περιστατικό δεν ήταν τυχαίο, αλλά αφορά τα εσωτερικά θέµατα της κεντροαριστεράς.