«Άναψε» για τα καλά η µάχη για τις εσωκοµµατικές εκλογές της Νέας ∆ηµοκρατίας, µε τις παρασκηνιακές ζυµώσεις να φουντώνουν αµέσως µετά τις διακοπές του Πάσχα και τις συναντήσεις και διαβουλεύσεις να δίνουν και να παίρνουν τις τελευταίες ηµέρες. Ο «γαλάζιος» εσωκοµµατικός χάρτης αλλάζει, καθώς στις 13 Μαΐου θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων προέδρων των Νοµαρχιακών Οργανώσεων, µελών των ΝΟ∆Ε, προέδρων των ∆ηµοτικών Τοπικών Οργανώσεων (∆ΗΜΤΟ) και µελών των ∆ηµοτικών Τοπικών Επιτροπών (∆ΗΜΤΕ) και στην Πειραιώς ποντάρουν πολλά στη µαζική αυτή διαδικασία για την ανανέωση του κοµµατικού µηχανισµού.

«Λογικό και θεµιτό να υπάρχουν φιλοδοξίες», είπε προ ηµερών ο Άδωνις Γεωργιάδης µιλώντας σε κοµµατική εκδήλωση στη Θεσσαλία, ενώ από τον Βόλο ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος έστειλε το µήνυµα στα τοπικά στελέχη ότι «αν συνεχίσουµε µε τις παλιές λογικές, ο καθένας να βγάλει τον δικό του, δουλειά δεν γίνεται».

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου είναι δύο, ενώ σε ορισµένες είναι περισσότεροι, µε τα τοπικά «ντέρµπι» να ξαναζωντανεύουν τις Τοπικές Οργανώσεις, που είχαν χρόνια να δουν τόσο ενδιαφέρον γύρω από τη στελέχωσή τους.