Κατά την ολοκλήρωση της τελευταίας συνεδρίασης του Πολιτικού Συµβουλίου του Κινήµατος Αλλαγής, ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ενηµέρωσε την επικεφαλής του συµµαχικού οργάνου της κεντροαριστεράς Φ. Γεννηµατά ότι τις επόµενες ηµέρες σκοπεύει να ταξιδέψει στην Τουρκία, προκειµένου να µιλήσει σε εκδήλωση ενός πανεπιστηµίου.

«Θα επιδιώξω, πριν µεταβώ στην Τουρκία, και συνάντηση µε τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο ίδιος είναι σε θέση να οδηγήσει σε εξοµάλυνση τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, που τους τελευταίους µήνες δοκιµάζονται καθηµερινά στο Αιγαίο.

Η παρασκηνιακή κινητικότητα του πρώην πρωθυπουργού επί των ελληνοτουρκικών σχέσεων στην παρούσα φάση όχι µόνο δεν ενοχλεί το Μέγαρο Μαξίµου, αλλά, αντίθετα, «λειτουργεί» ενθαρρυντικά και παρέχει ωφέλιµες εγγυήσεις στον Αλ. Τσίπρα, ο οποίος δυστυχώς δεν είναι σε θέση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Κοινώς, «δεν το έχει» το παλληκάρι µε την εξωτερική πολιτική, διότι η ζωή του όλη κινείται σε επίπεδα πτωχού ενδιαφέροντος και δεν αντιλαµβάνεται τη σπουδαιότητα των εθνικών µεγεθών.

Τουλάχιστον αντιλαµβάνεται πως, όταν η χώρα φτάνει στο «µη παρέκει», ο ίδιος θα πρέπει να «γλιτώσει» από τα χειρότερα, προσφέροντας πεδίο «διπλωµατικής ευελιξίας» σε πρόσωπα που ξέρουν πώς παίζεται το παιχνίδι σε διεθνές επίπεδο...!  

Πηγή: Secret