Μέχρι και η «δημοκρατία» αναγκάστηκε να γράψει – για πρώτη φορά – αρνητικό σχόλιο για τον Πάνο Καμμένο, διαισθανόμενη ίσως την οργή που υπάρχει στην κοινωνία για τις πράξεις και τη συμπεριφορά του Υπουργού Εθνικής Άμυνας (εκτός αν κρύβεται κάτι άλλο πίσω από το δημοσίευμα…).

Η εφημερίδα του Γιάννη Φιλιππάκη – που διατηρεί στενούς δεσμούς με τον κ. Καμμένο και φιλοξενεί σταθερά «ύμνους» για το πρόσωπό του – έγραψε σήμερα στο πρωτοσέλιδό της «Φάουλ του Υπουργού Άμυνας για τις σημαίες στα νησιά». Κάτι που προκάλεσε, βέβαια, έκπληξη στους αναγνώστες της, που είχαν συνηθίσει τη «δημοκρατία» να απηχεί τις θέσεις του αρχηγού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Αναλυτικότερα, το σημερινό ρεπορτάζ της φίλα προσκείμενης στον Πάνο Καμμένο εφημερίδας γράφει τα εξής:

"Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος συντάχθηκε χθες στη Βουλή με εκείνους που, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, αποδοκίμασαν την παλικαρίσια πρωτοβουλία των τριών νεαρών να υψώσουν την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας με μια ασυνήθιστη δήλωση υποστήριξε στην ουσία ότι η προβολή σημαίας αποτελεί ισχυρή πράξη επιβολής εθνικής κυριαρχίας και επομένως «όταν κάποιος παίρνει τη σημαία και την τοποθετεί κάπου, πρέπει να διασφαλίσει ότι ο ίδιος ή με ενημερωμένες τις Ενοπλες Δυνάμεις θα την υπερασπιστεί με το αίμα του μέχρι το τέλος».

Μάλιστα, συνέχισε λέγοντας σκωπτικά πως «όποιος βάζει σημαίες θα του δίνουμε και G3 για να τις υπερασπίζεται», γεννώντας έτσι το ερώτημα αφενός για ποιον λόγο δεν μπορούν οι Ελληνες πολίτες να υψώνουν σε ελληνικό έδαφος τη γαλανόλευκη και αφετέρου από πότε οι Ενοπλες Δυνάμεις... προβληματίζονται αναφορικά με την αυτονόητη προάσπιση του εθνικού χώρου, αν χρειαστεί»".

Μένει να δούμε αν πρόκειται για «πυροτέχνημα» του Φιλιππάκη, προκειμένου να συγκρατήσει αναγνώστες που εγκαταλείπουν την εφημερίδα αγανακτισμένοι για την ανοιχτή στήριξη στον Πάνο Καμμένο, ή αν τα «καρφιά» θα συνεχιστούν…