Φωτιά στην Κεντροαριστερά βάζει ένα retweet που έκανε ο Γιάννης Ραγκούσης σε ανάρτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη που αφορά το ομόφωνο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς, στον απόηχο μάλιστα της έντονης φημολογίας που τον θέλουν να βρίσκεται κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ αποτελεί έναν από τους πιο σκληρούς επικριτές του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ πριν λίγες ημέρες κάλεσε δημόσια τη Φώφη Γεννηματά να έρθει σε ρήξη με την άποψη Βενιζέλου για συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία.

«Δεν γίνεται να πούμε στους πολίτες ελάτε και να ψηφίσετε και μετά θα δείτε τι θα σας προκύψει. Πρέπει τώρα να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας. ’Αλλο η προοδευτική παράταξη άλλο η συντηρητική παράταξη» είχε σημειώσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχολιάζοντας σε δημοσκόπηση της Alco τα χαμηλά ποσοστά που καταγράφει το Κίνημα Αλλαγής έκανε λόγο για "συνεχή και σημαντικά καθοδική πορεία", η οποία, όπως λέει, εκτός από "απογοητευτική", είναι και "εξοργιστική γιατί δεν ήταν μοιραία, δεν ήταν προκαθορισμένη".

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε να μετάσχει στην Εκτελεστική Γραμματεία του Κινήματος Αλλαγής και δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι ενδεχομένως να αποδειχτεί στο μέλλον ότι οι σημερινές φήμες δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία του διοργανώνεται, στις 6 Μαϊου,  εκδήλωση με τίτλο «Το μέλλον της προοδευτικής παράταξης στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Στην εκδήλωση μάλιστα, τις εισαγωγικές επισημάνσεις θα κάνει ο Γιάννης Ραγκούσης.

Ομιλητές θα είναι οι καθηγητές Νίκος Μουζέλης, Νίκος Μαραντζίδης και Γιώργος Σωτηρέλης, ενώ αναμένεται να κάνει παρέμβαση και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μουζέλης είχε ταχθεί υπέρ της άποψης ότι το Κίνημα Αλλαγής θα πρέπει να βρίσκεται κοντύτερα στον ΣΥΡΙΖΑ.