Απίθανα πράγματα συμβαίνουν στο εσωτερικό του (κόμματος) ΣΥΡΙΖΑ, που έφτασε στο σημείο να καταγγείλει την (κυβέρνηση) ΣΥΡΙΖΑ για την ύπαρξη παρακράτους!

Μετά τα περιστατικά βίας εναντίον προσφύγων και μεταναστών στη Μυτιλήνη, η Κουμουνδούρου έβγαλε ανακοίνωση, καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων ότι «η επίθεση που εξαπέλυσε ομάδα ακροδεξιών κατά των προσφύγων, εκμεταλλευόμενη την παρουσία του πλήθους των παρευρισκόμενων, στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη, αποτελεί μια προσχεδιασμένη εγκληματική ενέργεια που μας βρίσκει όλους απέναντι».

Ανακοίνωση όμως έβγαλε και ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, που τα λέει λίγο διαφορετικά από την κεντρική κομματική γραμμή: «Η χθεσινοβραδυνή επίθεση των παρακρατικών τραμπούκων, εναντίων των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονταν στην πλ. Σαπφούς δεν ήταν μια "αναμενόμενη ενέργεια" αποτέλεσμα της δυσφορίας, ή της ενόχλησης ή ακόμα, ίσως, και του θυμού, που μέρος των συμπολιτών μας αισθάνεται με την παρουσία χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών. Ήταν μια καλά σχεδιασμένη και οργανωμένη δολοφονική ενέργεια, από συγκεκριμένες ομάδες ακροδεξιών, παρακρατικών εγκληματιών και αλήτικων στοιχείων, που καμιά σχέση δεν έχουν με το νησί και τις παραδόσεις του».

Η βασική διαφορά μεταξύ των δύο ανακοινώσεων ήταν ότι η τοπική οργάνωση Λέσβου μιλάει για παρακράτος στο νησί! Ας θυμηθούμε πως ορίζεται το παρακράτος (από το Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Γεώργιου Μπαμπινιώτη): «Εξουσιαστικός µηχανισµός πολιτικοστρατιωτικού χαρακτήρα µε ισχυρές διασυνδέσεις και πρόσβαση στους µηχανισµούς τής επίσηµης κρατικής εξουσίας». Την ίδια άποψη περί παρακρατικών υιοθέτηση μέσω ανάρτησής της στα social media και η βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία.

Υπάρχει λοιπόν πράγματι παρακράτος που το υποθάλπει η ίδια η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξαρτήτων Ελλήνων;