Ο Φώτης Κουβέλης δέχθηκε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να γίνει αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άµυνας µε την υπόσχεση ότι θα πάρει τη θέση του Πάνου Καµµένου, αν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ φύγει από την κυβέρνηση λόγω Σκοπιανού. Για τον λόγο αυτό, σύµφωνα µε έγκυρες πηγές, ξεκίνησε τη θητεία του µε ρητορική «αντι-Καµµένου» και µια ηπιότητα η οποία, γενικώς, άρεσε στο Μέγαρο Μαξίµου, παρόλο που δεν ήθελαν να τονίζεται η διαφοροποίησή του από τον υπουργό Άµυνας.

Το τελευταίο διάστηµα, όµως, ο Φώτης Κουβέλης δείχνει πως έχει «καµµενοποιηθεί», ανεβάζοντας τους τόνους απέναντι στην Τουρκία και υιοθετώντας µια πολύ πιο αυστηρή γλώσσα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο Μαξίµου υπάρχει ενόχληση για τη στροφή Κουβέλη, αλλά και ένα ξάφνιασµα από την τόσο γρήγορη αυτονόµησή του.

Οι πηγές µου λένε ότι στο βάθος της εικόνας υπάρχουν η επιθυµία του Φώτη Κουβέλη να είναι υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας µε τον ΣΥΡΙΖΑ και η διαβεβαίωση που δεν του έχει ακόµη δοθεί. Έτσι, φαίνεται πως αποφάσισε να µαζέψει ψηφαλάκια παίζοντας το δηµοφιλές χαρτί της σκληρότητας απέναντι στον δύσκολο γείτονα. Ας πρόσεχαν ο Αλ. Τσίπρας και όσοι σκέφτηκαν ότι είναι καλή ιδέα να δώσουν στον Φώτη µια ευκαιρία για δεύτερη καριέρα.  

Πηγή: Secret