Πολύ σκληρές εκφράσεις ακούστηκαν στη διάρκεια της συνάντησης της υπουργού Εργασίας, Εφης Αχτσιόγλου, µε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά µε τη ρύθµιση για τη δυνατότητα αναδοχής από τα οµόφυλα ζευγάρια. Την πιο έντονη αντιπαράθεση την είχε µε τον βουλευτή Ιωαννίνων Γιάννη Καραγιάννη, ο οποίος ήταν ένας από τους τρεις που εξέφρασαν και δηµοσίως τη διαφωνία τους.

Μάλιστα συνυπέγραψε σχετικό κείµενο µε τη βουλευτή Α’ Πειραιά Γεωργία Γεννιά και τον Γιώργο Ντζιµάνη, από την Κοζάνη, ζητώντας την τροποποίηση της σχετικής διάταξης του νοµοσχεδίου. Ωστόσο, η κυρία Αχτσιόγλου συγκέντρωσε γενικότερα τα πυρά, καθώς µόνιµη και σταθερή απάντησή της στις ενστάσεις που ακούγονταν ήταν: «Πρέπει να εφαρµοστεί η συνταγµατική ορθότητα».

Το γεγονός αυτό προκάλεσε τον εκνευρισµό βουλευτών, οι οποίοι στις µεταξύ τους συζητήσεις έλεγαν πως το ύφος της δεν ήταν αυτό που αρµόζει σε µια εξωκοινοβουλευτική υπουργό που µιλά σε εκλεγµένους βουλευτές.

Οπως µαθαίνει το «Secret», ένθετο της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ,  µάλιστα, τα σχετικά παράπονα έφτασαν µέχρι την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του κόµµατος, Φωτεινή Βάκη.