Στο φουλ έχει βάλει τις µηχανές για να είναι υποψήφιος βουλευτής στην Περιφέρεια Αττικής ο Χρήστος Σπίρτζης. Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδοµών, ο οποίος ανήκει στο πολύ στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού και συµµετέχει στη λήψη πολύ σηµαντικών αποφάσεων, έχει πάρει το «πράσινο φως» από το Μαξίµου και έχει ξεκινήσει ήδη επισκέψεις και περιοδείες στη µεγάλη αυτή εκλογική περιφέρεια, αν και ο ίδιος είχε εκλεγεί το 2015 -µε λίσταστη Β’ Αθηνών.

Η υπερκινητικότητά του αυτή -χωρίς το επίσηµο χρίσµα υποψήφιου βουλευτήπροκαλεί σοβαρές αναταράξεις στους υπόλοιπους βουλευτές και πολιτευτές, οι οποίοι δεν βλέπουν µε καθόλου καλό µάτι την παρουσία του συχνά-πυκνά σε εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό γιατί µε το κυβερνών κόµµα είχαν εκλεγεί τον Σεπτέµβριο του 2015 συνολικά πέντε πρόσωπα µε βάση τη λίστα που είχε καταρτιστεί από τον Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριµένα, πρόκειται για τους Αριστείδη Μπαλτά, Νάσο Αθανασίου, Πάνο Σκουρολιάκο, Γιώργο Πάντζα και Γιάννη ∆έδε. Με δεδοµένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να έρθει πρώτο κόµµα, είναι βέβαιο ότι κάποιοι από τους σηµερινούς βουλευτές δεν θα επανεκλεγούν, ενώ η παρουσία Σπίρτζη µε την ισχυρή στήριξη του Μαξίµου και την τεράστια προβολή που έχει από τα µέσα ενηµέρωσης θα κάνει την προσπάθειά τους ακόµα δυσκολότερη.

Το µόνο θετικό για τους συγκεκριµένους πέντε είναι πως ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος επίσης συζητά την πιθανότητα να δοκιµάσει την τύχη του στην κεντρική πολιτική σκηνή µε τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν µπορεί να πάρει µέρος στις εθνικές εκλογές, αν δεν έχουν προηγηθεί οι αυτοδιοικητικές.