Μπορεί οι εκλογές να µην έχουν ακόµη οριστεί, αλλά οι εκλογικοί σχεδιασµοί των διάφορων υποψηφίων στη Θεσσαλονίκη τρέχουν. Ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει µε τη µάχη του σταυρού, αλλά και για να διασφαλιστεί κάποια κρίσιµη στήριξη από τα κοµµατικά συστήµατα.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης, το «µητσοτακικό» στρατόπεδο θα στηρίξει τη Μαρία Σπυράκη, ενώ και ένα κοµµάτι των «σαµαρικών» θα δώσει ώθηση στην εκπρόσωπο Τύπου.

Οι «µητσοτακικοί» αναµένεται να ενισχύσουν και κάποιους υποψηφίους της νεότερης γενιάς, όπως οι προερχόµενοι από το Μητρώο Στελεχών ∆ιαµαντής Γκολιδάκης και Γιάννης Παπαγεωργίου, αλλά και η θεωρούµενη «ντορική» Βίκυ Νάκου. Ενα κοµµάτι των «σαµαρικών» θα υποστηρίξει και τον Στράτο Σιµόπουλο, ο οποίος διατηρεί καλές φιλικές σχέσεις και µε το «καραµανλικό» στρατόπεδο της πόλης.

Σκορπισµένοι θα είναι οι «καραµανλικοί», που παραδοσιακά στήριζαν τον Σταύρο Καλαφάτη, εν µέρει την Ελενα Ράπτη και τον Κώστα Γκιουλέκα, αλλά και τον Γιώργο Ορφανό. Ο Γκιουλέκας πάντως έχει ανοιχτεί και εσχάτως έχει αποκτήσει καλές σχέσεις και µε την Ντόρα Μπακογιάννη. Πιο καθαρά είναι τα πράγµατα στη Β’ Θεσσαλονίκης.

Οι «µητσοτακικοί» καλοβλέπουν την υποψηφιότητα του Θόδωρου Καράογλου, ο οποίος έχει καλές σχέσεις και µε τον Αδωνι Γεωργιάδη, ενώ οι «σαµαρικοί» θα στηρίξουν τον ∆ηµήτρη Βαρτζόπουλο, που θα πάρει και ένα κοµµάτι των «καραµανλικών», και τµήµα των «µητσοτακικών» θα στηρίξει τον Φάνη Παπά, αλλά και µερικούς νέους υποψηφίους, όπως τους Κώστα Φωτίου και Κώστα Ευθυµίου.

Εδώ οι «καραµανλικοί» θα επιδιώξουν να πάει ψηλά ο Σάββας Αναστασιάδης.