Τις απολογίες ξεκίνησε η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου, μετά και τον σάλο που προκλήθηκε από την ανάρτησή της για την ημέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η κ. Νοτοπούλου επιχείρησε να μαζέψει την κατάσταση και σχολίασε:

«Πρόκειται απλώς για πλάνο από τα γυρίσματα για το επόμενο σποτ κυβερνητικού έργου», είπε και πρόσθεσε: «Ο αγώνας συνεχίζεται με τη νομοθεσία που έκανε η κυβέρνηση για προσλήψεις των καθαριστριών στα νοσοκομεία και άλλες δημόσιες υπηρεσίες».

Μάλιστα, η κ. Νοτοπούλου έτρεξε να σώσει και δεύτερο λάθος της καθώς γιόρτασε την Πρωτομαγιά στο στρατόπεδο Καρατάσιου με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί ότι πάει για… πικ νικ!

«Δεν ήταν πικ νικ, αλλά η έμφαση που δίνει η ίδια και η κυβέρνηση στους ελεύθερους χώρους και στην ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε αυτούς. Στο μείζον ζήτημα των ανενεργών στρατοπέδων, που πρέπει να αποδοθούν στις τοπικές κοινωνίες, όπως ήδη κάνει αυτή η κυβέρνηση, με τη συνδρομή της κ. Νοτοπούλου, με την απόδοση των πρώην στρατοπέδων Παύλου Μελά και Κόδρα σε πρώτη φάση. Εξάλλου, η κ. Νοτοπούλου παρέστη και στις εκδηλώσεις του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προτού μεταβεί στο Καρατάσιο», επισήμαναν στελέχη του περιβάλλοντος της προϊσταμένης του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη.