Τις δικαιολογίες για τη διαφωνία του με το νομοσχέδιο που αφορά την αναδοχή παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια και το συνακόλουθο ρήγμα στη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε ο βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης, Μάρκος Μπόλαρης.

Ο κ. Μπόλαρης σημείωσε στον αέρα ραδιοφωνικής εκπομπής πως, όταν, πριν από δύο χρόνια, συζητήθηκε το θέμα του συμφώνου συμβίωσης στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για θέμα αναδοχής, παρά μόνο για σύμφωνο συμβίωσης.

Συμπλήρωσε δε, ότι σε σχετικό ερώτημα για την αναδοχή που κατατέθηκε, πριν από είκοσι ημέρες, από 15 βουλευτές της κυβέρνησης, η αρμόδια υπουργός δεν πήρε ξεκάθαρη θέση.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μπόλαρης απείχε από τη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή μαζί με τους κ.κ Γεωργία Γεννιά και Γιάννη Καραγιάννη ενώ το επίμαχο άρθρο καταψήφισαν οι κ.κ Θεόδωρος Παραστατίδης και Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Φταίνε οι υπηρεσίες…

Τις ευθύνες για τη στάση του προσπάθησε να ρίξει στις… αρμόδιες υπηρεσίες που, σύμφωνα με τον κ. Μπόλαρη, δεν μπορούν να εφαρμόσουν τον νόμο. «Στη συγκεκριμένη απόφαση το υπουργείο και οι πολίτες ξέρουν ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες έχουν πρόβλημα και γι αυτό καθυστερούν 2-6 χρόνια οι υιοθεσίες. Όταν λες ότι θα κάνω αναδοχή από ζευγάρια, έχεις κοινωνικές υπηρεσίες και δομές που μπορούν να παρακολουθήσουν γιατί τίθενται υπέρ του παιδιού», σχολίασε ο κ. Μπόλαρης.

«Οι κοινωνικές υπηρεσίες είναι αποσαρθρωμένες. Λόγω της κρίσης, έχει φύγει πολύς κόσμος και δεν υπάρχει το προσωπικό για να παρακολουθήσει και να διεκπεραιώσει τις διαδικασίες», συμπλήρωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ίδιες υπηρεσίες είναι αρμόδιες και για την αναδοχή παιδιών από… ετερόφυλα ζευγάρια.

…και το δημογραφικό

Το δεύτερο πρόβλημα του κ. Μπόλαρη αφορά το δημογραφικό πρόβλημα που, όπως σημείωσε ο κ. Μπόλαρης, υπάρχει στην Ελλάδα.

Ο κ. Μπόλαρης δεν κατάφερε να αναδείξει την ακριβή σχέση ανάμεσα στην αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια και το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας αλλά έσπευσε να τονίσει τα κάτωθι:

«Υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα στο οποίο η χώρα έχει υποστεί τεράστια ήττα. Να δούμε το πρόβλημα με τα νέα παιδιά που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν και δεν έχουν δουλειά που είναι το πρωτεύον και μετά θα δούμε όλα τα υπόλοιπα», σημείωσε.

«Μας αιφνιδίασαν»

Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να σχολιάσει ότι «η συζήτηση ήρθε αιφνιδιαστικά χωρίς να ανοίξει στην κοινωνία ένας διάλογος».

Μάλιστα, δήλωσε ότι ο ίδιος ξαφνιάστηκε από την ταχύτητα με την οποία κατετέθη το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή και συμπλήρωσε ότι «ο διάλογος θα αφορά συνταγματική, ψυχολογική, κοινωνιολογική οπτική».

«Είπαμε να το πάρουν πίσω, να δούμε τα ζητήματα και μετά να το φέρουν», κατέληξε ο κ. Μπόλαρης.