Ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, είναι από τα στελέχη τα οποία ασχολούνται τόσο µε το γενικότερο θέµα του εκλογικού νόµου όσο και µε το ζήτηµα της κατάτµησης της Β’ Αθηνών σε µικρότερες εκλογικές περιφέρειες. Μάλιστα, είναι από τους ελάχιστους µε τους οποίους ο πρωθυπουργός µοιράζεται τις σκέψεις του σχετικά µε τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

Οπως πληροφορείται το «Secret», ένθετο της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ o κ. Βερναρδάκης σε συζητήσεις που έχει µε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λέει πως δεν πρόκειται να συνδεθεί το ζήτηµα της Β’ Αθηνών µε ενδεχόµενη προσπάθεια νέας αλλαγής εκλογικού νόµου.

Το κυριότερο, όµως: σπεύδει να τους... καθησυχάσει ότι δεν είναι στις σκέψεις του Αλέξη Τσίπρα η επίσπευση των εθνικών εκλογών, και ειδικότερα µέσα στο 2018. Κάποιοι από τους βουλευτές που συνοµίλησαν τελευταία µαζί του, το µόνο ανοικτό «παράθυρο» που αφήνουν είναι η πιθανότητα διεξαγωγής πρόωρων εθνικών εκλογών µαζί µε τις ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019. Κάτι που φαίνεται πως στο Μαξίµου είναι και το επικρατέστερο σενάριο.