Ο Σταύρος Θεοδωράκης επισκέφτηκε τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στο γραφείο του. Η πρώτη ατάκα του Σταύρου στο προεδρικό γραφείο αφορούσε το iqos του Προέδρου: «Επιτέλους έκοψες το κάπνισμα!», είπε ο κ. Θεοδωράκης μόλις είδε το iqos στο γραφείο του για να λάβει την απάντηση: «Ναι, Σταύρο μου. Καπνίζω μόνο ένα πακέτο πια και το iqos».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, γνωστός φανατικός αντικαπνιστής που μέχρι τα σαράντα του κάπνιζε gauloises άφιλτρα, έσπευσε να… μαλώσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τον τρόπο που επιβαρύνει την υγεία του.

Ο πρόεδρος άκουσε το κήρυγμα και έψαξε αμέσως για απάντηση…

«Άσπρισαν τα μαλλιά σου, Σταύρο μου»

… και η απάντηση του Κύπριου Προέδρου δεν καθυστέρησε να έρθει.

«Άσπρισαν τα μαλλιά σου, Σταύρο μου», σχολίασε ο Αναστασιάδης με την πρώτη ευκαιρία.

Ο Κύπριος Πρόεδρος διηγήθηκε με μεγάλη δόση χιούμορ στον Σταύρο Θεοδωράκη: «Πηγαίνουν φίλοι μου στον κουρέα μου και του ζητούν χτένισμα α λα Αναστασιάδη. Τους λέω, "μα πως θα σ’ τα φτιάξει, βρε παιδί μου, αφού τα δικά σου μαλλιά είναι κατσαρά". Και μου απαντούν: “Δεν εννοώ το κούρεμα αλλά το βάψιμο”».

Βέβαια, τα μαλλιά του Νίκου Αναστασιάδη είναι φυσικά μαύρα και, από ό,τι φαίνεται και από την οικογένειά του, το δείγμα του DNA της οικογενείας του Προέδρου είναι εξαιρετικά ισχυρό. Ο πατέρας του απεβίωσε 100 ετών ενώ η μητέρα του πέθανε, πριν από λίγο διάστημα, στα 93 της χρόνια.

Αμφότεροι διατηρούσαν λευκές τρίχες στα μαλλιά τους μέχρι τα βαθιά γεράματα.